1
Domaći fudbal

FOTO: FSS

REVOLUCIONARNA PROMENA: Upražnjeno mesto u Super i Prvoj ligi neće popunjavati najbolji, već najbogatiji tim!

Objavljeno: 12.05.20 u 10:22

FSS je nedavno doneo odluku o popunjavanju upražnjenih mesta u višem rangu takmičenja. Upražnjena mesta više neće popunjavati najbolje rangirani tim već…

Onaj tim koji je u najboljoj finansijskoj situaciji da to plati. Kako je navedeno u fudbalskom glasniku FS Srbije ‘Fudbal’. Odbor za hitna pitanja FS Srbije na sednici održanoj 6. maja doneo je odluku o načinu popunjavanja slobodnih mesta na nivou Fudbalskog saveza Srbije od sezone 2020/2021.

SADA JE SVE JASNIJE: Jedan fudbaler zaražen i Superliga Srbije se prekida! Oglasii se Zvezda i Partizan!

To znači da će u svim fudbalskim i futsal ligama upražnjena mesta nastala iz bilo kog razloga, u ženskom ili muškom fudbalu biti popunjena tako što će izvršni odbor zaz hihtna pitanja FS doneti odluku na sledeći način:

KAO ŠTO JE PREDSEDNIK FSS KOKEZA NAJAVIO: SLS od 20 timova? Odlučiće klubovi!

Kada se pojavi slobodno mesto u pojedinoj fudbalskoj/futsal ligi stručne službe FSS, odnosno stručne službe navedenog teritorijalnog fudbalskog saveza na zvaničnoj stranici FSS objavljuju javni poziv za podnošenje obavezujućih ponuda klubova, s tim da je rok za podnošenje ponuda ne može biti kraći od dva i duži od pet dana – navodi se u listu fudbal.

Ono što je zanimljivo jeste sledeća tačka Člana 1. ovog pravilnika:

Ponuda kluba podnosi se u pisanom obliku, pisanoj formi i mora da sadrži iznos novčane naknade izražen u dinarima koju je klub spreman da plati kao najbolji ponuđač kako bi stekao pravo da se takmiči u konkretnoj ligi u kojoj se pojavilo jedno ili više slobodnih mesta – stoji u ovoj odluci.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter