0
Evropske lige

PREDSEDNIK LA LIGE NAJAVIO: Špansko prvenstvo bi trebalo da se nastavi 12. juna

Objavljeno: 11.05.20 u 20:18

Prvi čovek La Lige Habijer Tebas insistira na tome da se špansko prvenstvo nastavi 12. juna, ali je nagovestio mogućnost scenarija koji do sada nije viđen.

Utakmice svakog dana u toku jednog meseca po njegovom mišljenju treba da dovedu do kraja prvenstvo u vanrednim okolnostima zbog korona virusa.

Poslednjih dana iz Italije je stiglo više informacija o zaraženim igračima, takvih vesti ima i iz Nemačke, iako su svi bili u karantinu. Tebas zbog toga tvrdi da je rizik od zaraze veći kod kuće nego na stadionu.

– Najmanji rizik je tokom utakmica i zahtevam da se prate medicinske norme da bi se do početka stiglo sa što manje zaraženih – dodaje Tebas i traži od igrača da poštuju protokole koje su dobili.

– Naše ponašanje treba da bude primer za društvo, a ja sam video mnogo neodgovornosti kod fudbalera jasan je prvi čovek Primere.

Pozitivnih igrača je bilo i u Španiji, na šta Tebas odgovara da su on i saradnici očekivali 25-30 takvih testova, a bilo ih je osam uključujući i osobolje pored igrača, od ukupno 2.500 testova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter