1
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

KAD ‘SAN’ TO PIŠE NIJE ŠALA: Povećava se pritisak najbogatijih oko Superlige Evrope, Zvezda bi bila deo nje! (FOTO)

Objavljeno: 11.05.20 u 10:20

Klubovi okupljeni u organizaciji ECA (najbogatijih klubova Evrope) godinama se bori za zatvoreno ‘elitno’ evropsko takmičenje pod nazivom Superliga Evrope.

Najbogatiji klubovi Evrope žele da iskoriste krizu stvorenu korna virusom da reformišu fudbal. Smatraju da je pravo vreme da Liga šampiona u ovom formatu ode u prošlost i organizuje se zatvorenije takmičenje tipa košarkaške Evrolige (naravno sa mnogo, mnogo novca više) pod nazivom Superliga Evrope.

Nju bi igrali najveći i najbogatiji timovi Evrope Real Madrid, Barselona, Mančester junajted, Mančester siti, Bajern Minhen, PSŽ, Juventus, Inter, Milan… Ipak, kako britanski ‘San’ piše tu bi se našlo mesto i za klubove sa velikom tradicijom i oni koji imaju ogromnu bazu navijača koji bi punili stadion na domaćem terenu, ali i širom ‘Starog kontinenta’.

Među tim imenima su Ajaks, Selitk, Galatasaraj i naša Crvena zvezda. Da, dobro ste pročitali. ‘San’ smatra šampiona Srbije kao tim sa velikom tradicijom koji ima ogromnu bazu navijača ne samo na Balkanu, već u čitavoj Evropi.

Postoje dva predloga, jedan je da se napravi liga od 20 do 24 kluba gde ne bi bilo ispadanja u niži rang. Drugi predlog su dve lige sa po 16 klubova, jedna bi bila ‘elitna’ divizija, a druga za popunjavanje ‘elite’.

– Fudbal širom Evrope je na putu ka velikoj promeni – lige i klubovi su dostigle maksimum za TV prava, prihod od utakmica, sponzorstava i marketinga unutar svojih liga. Ne postoji bolji trenutak da naprave ovaj potez nego sada. Fudbal se menja. Da li zaista mislite da vlasnici najvećih klubova mare za tradiciju postojećih takmičenja – piše ‘San’.

Naravno, pitaju se UEFA i FIFA, jer nije nemoguće da taj ‘odmetnički plan’ prođe kažnjeno, te igračima i sudijama koje budu učestvovale u projektu ECA bude zabranjeno da igraju utakmice za reprezentacije ili arbitrima da dele pravdu na EP ili SP.

Videćemo šta donosi dan, a šta noć, jedno je jasno, fudbal uskoro neće biti ono što je bio…

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter