0
Evropske lige

FABIO KAPELO: Muka mi je od Milana

Objavljeno: 11.05.20 u 19:47

Fabio Kapelo, bivši trener Milana, Rome, Juventusa i Real Madrida razgovarao je za ‘Korijere delo Sport’ o italijanskom fudbalu i dotakao se afere koja i dalje boli neke navijače Juventusa.

On je u istom razgovoru iskritikovao i Đorđa Kjelinija zbog biografije, ali se osvrnuo i na stanje u Milanu.

Kalčopoli je s polovine prošle decenije naneo ogromnu štetu italijanskom fudbalu i utisak je da se on dugo od nje nije oporavio.

Međutim, uprkos situaciji u kojoj se našao, Juventus je uspeo da se vrati i dominirao je Italijom tokom druge decenije ovog stoleća.

Svi ostali, uključujući i Inter i Milan, pali su u drugi plan, a Kapelo se dotakao i ‘Rosonera’ iza kojih je nekoliko turbulentnih godina.

Promene vlasnika, promašene investicije, sve to je činilo Milan prethodne tri godine, ali je Kapelu zasmetao odnos tog kluba prema nekim velikim imenima.

– Zbog onoga kako se odnose prema Zvonimiru Bobanu i Paolu Maldiniju teraju me skoro na povraćanje. Kao direktori oni su pokazali iskrenost koju su imali i kao igrači. Uradio bih isto što i Boban i nikad ne bih nosio dres. Dostojanstvo je iznad svega – kaže Kapelo.

Bivši trener Rome se osvrnuo i na biografiju Đorđa Kjelinija za koju kaže da nije trebalo da je piše.

– Više puta su me pitali da napišem knjigu i nudili mi raznorazne sume novca. Ali ja ne volim da čitam o nekim stvarima. Što se mene tiče, fudal se igra, on se ne priča – zaključuje Kapelo.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter