0
Domaći fudbal

FOTO: FSS

VIOLETA SLOVIĆ ZA HS: Ne odustajte od snova, pre 10 godina mogla sam samo da sanjam zlatnu loptu, sada je držim u vitrini!

Objavljeno: 10.05.20 u 18:29

Violeta je rođena kragujevčanka, upravo u Radničkom napravila je prve fudbalske korake, a od 2010. godine je ‘alfa i omega’ Spartaka iz Subotice, u čijem timu nosi i kapitensku traku. Od 2009. godine nosi dres reprezentacije Srbije.

Violeta Slović govorila je za HotSport o prekidu sezone, reprezentaciji Srbije, igrama u Spartaku i brojnim drugim anegdotama.

– Još kada sam igrala u Kragujevcu, na samom početku moje karijere,  Spartak je pokazao interesovanje za mene. Dopao mi se njihov program i odlučila sam da je to, u tom momentu bilo pravo rešenje za moj razvitak i budućnost moje karijere – rekla je Slovićeva.

Defanzivac Spartaka ima rekordan osvojenih titula (10).

– To priznanje mi laska, ali naravno do toga nije bilo lako doći. To je rezultat kako mog dugogodišnjeg rada i razvitka, tako i veliki rezultat Spartaka kao kluba.

FOTO: Privatna arhiva

Misliš li da je velika razlika između Spartaka i Crvene zvezde sa jedne strane i svih ostalih klubova na drugoj?

Spartak i Crvena zvezda već dugi niz godina imaju određeni rivalitet i po kvalitetu odskaču od drugih, međutim, svi klubovi rade na sebi i sve više se ulaže u ženski fudbal, pa sada ima i drugih klubova koji mogu da nam pariraju.

Postoji li razlika u pristupu utakmicama u reprezentaciji u odnosu na Spartak?

Svaka je utakmica bitka i svakoj pristupam sa istom željom i voljom za pobedom. Ne bih rekla da ima neke velike razlike, ali ipak, kada obučeš dres reprezentacije imaš dodatnu obavezu na neki način.

Liga u ženskom fudbalu je prekinuta, dok u muškom još traje, kako gledaš na to?

Kada se sve sagleda, to rešenje je najbolja opcija u datom trenutku. Mi smo svoj regularni deo prvenstva završili, dok muškarci nisu, tako da je odluka saveza u ovom slučaju bila logična.

FOTO: FSS

Ušla si u istoriju srpskog fudbala kao prva igračica sa ovih prostora koja je osvojila zlatnu loptu?

– S obzirom da je sada prošlo određeno vreme od tog dogašaja svi utisci su mi se lepo slegli i postala sam svesna uspeha. Međutim, i dalje nekada mislim da je to bio samo san, jer ipak je to nešto što svaka devojčica koja počinje da igra fudbal sanja da osvoji.

Ko ti je cimer u reprezentaciji, a ko u klubu?

Nevena Damjanović, najbolji prijatelj, što se tiče kluba, izašli su mi u susret, sama sam u sobi (smeh).

Kako ćete proslaviti jubilej 50 godina od osnivanja kluba i 10 osvojenih titula?

– Nismo još odredili na koji način će se to proslaviti, ali je sigurno da će, čim se okupimo biti velikog slavlja.

Član si SportNeta u kom su još Jovana Damnjanović i Željka Belovan, kako gledaš na takvu promociju ženskog fudbala.

Jovana je svakako jedna od naših najboljih fudbalerki, igračica sa sjajnom karijerom, igra u velikom klubu i sigurno mnogo doprinosimo promociji ženskog fudbala kroz aktivnosti u udruženju.

HotSport je u prošlosti poseban akcenat stavio na ženski fudbal, šta je to što bi poručila našim čitaocima?

Prvo bih se zahvalila portalu HotSport što veliki značaj pridaje baš ženskom fudbalu, a što se poruke tiče, poručila bih svima da nikada ne odustaju od svojih ciljeva i snova, jer evo, ja koja sam samo mogla da sanjam o zlatnoj lopti Srbije pre 10 godina sada je držim u vitrini u svojoj kući – zaključila je razgovor za HotSport Violeta Slović.

FOTO: FSS / Privatna arhiva

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter