0
Domaći fudbal

DEJAN ZUKIĆ ZA HS: Bio sam na korak do Monaka, ali sad ne žurim iz Voše! Idol mi je Sergej, danas dan gledam svaki njegov meč!

Objavljeno: 09.05.20 u 20:15

‘Pre dve godine sam bio na probi u Monaku, a ne žurim po svaku cenu u inostranstvo’, kaže vezista Novosađana.

U Vojvodini su decenijama u nazad stasali brojni fudbalski asovi, a njihovim putem koračaju Mirko Topić i još jedan biser Dejan Zukić, rođen 2001. godine. Za njega stručnjaci tvrde da je vezista sa stilom, čiji potencijal se usavršava pod palicom trenera Nenada Lalatovića.

Omladinski reprezentativac Srbije svaku priliku je iskoristio, a u razgovoru za HotSport iznosi planove sa matičnim klubom, otkriva zelje i da neće žuriti u Evropu.

– Nije bilo lako bez treninga, a čitave nedelje smo radili na kondiciji i najvažnije je da smo završili sa suvim trčanjem. Poštovali smo mere, radili po grupama, „navikavali“ na loptu kroz pas. Nije bilo duela, ali sledi rad na uigravanju do nastavka takmičenja – kaze Zukić.

Rezultatski je ostao samo pečat za overu Evrope.

– Drzimo treće mesto, a prodor do drugog je moguć. Poslednji meč sezone biće odlučujući, a u goste dolazi Partizan. Pokušaćemo da ih preskočimo na kraju i sve je otvoreno.

Doata aduta se baca na drugo takmičenje.

– Nije tajna da pikiramo finale kupa. Borba za trofej je nešto posebno, ali idemo korak po korak. Verujemo u naš kvalitet.

Klub je u usponu i ima strategiju.

– Pričalo se bez osnova da trener Lalatović ne voli mlade igrače, a sve je suprotno. Topić je standardan i tom cilju težim i ja, mada su na mojoj poziciji Drinčić i Bojić. Poluge tima, mada uz jednog iskusnog naši kvaliteti se vide i poverenje šefa je samo dodatni motiv.

Nasao se talentovani vezista odavno u tefterima ekipa iz inostranstva.

– Ne žurim u Evropu, bar još godinu dana. Hoću da sledeće sezone igram konstantno, budem oslonac ekipe. Pre dve godine bio sam desetak dana na probi u Monaku i pred potpis se iskomplikovalo.

Svaki mladi igrač ima svog fudbalskog idola.

– Moj je Sergej Milinković-Savić. Gledao sam ga kao petlić, kada je igrao za omladince, a onda skupljao lopte kada je došao u najbolji tim. Ne propuštam mečeve Lacija.

Na kraju Zukić je „izabrao“ idealnu sredinu za karijeru preko granice.

– Voleo bih da igram u Italiji. Takav stil mi odgovara u svakom pogledu, a videćemo ima vremena za nove poteze i posvećen sam obavezama sa Vojvodinom – poručio je na kraju razgovora za HotSport, Zukić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter