0
Fudbal

SVET U SUZAMA: Legendarni fudbaler kome se Maradona divio preminuo nakon posledica fizičkog napada

Objavljeno: 08.05.20 u 21:27

Čuveni argentinski fudbaler hrvatskog porekla, Tomas Felipe Karlović preminuo je u 74. godini života, prenose inostrani mediji.

Karlović je preminuo u petak pošto je prethodno fizički napadnut nasred ulice od strane lopova koji su mu ukrali bickl. Zbog teških povreda hitno je prebačen u bolnicu gde su ga lekari uveli u indukovanu komu, a nedugo zatim je preminuo.

– Otac je imao novi bicikl, no to nije razlog za napad, jer su mu već ranije ukrali četiri stara. Sada je bez svesti, na intenzivnom lečenju, u komi, rekao je sin sada pokojnog fudbalera Bruno Karlović nakon zverskog napada, a preneo ‘Večernji list’.

Tomas Felipe Karlović je rođen u Rosariju, gradu legendarnih fudbalera i Če Gevare. Tamo su još rođeni Lionel Mesi, Anhel di Marija, Cezar Luis Menoti, Marselo Bijelsa.

Ostaće upamćen po majstorijama koje je činio na terenu, a o tome u prilog idu i reči Dijega Maradone koji je pred kraj karijere prešao u Njuels iz Rosarija, a na konstataciju da u taj grad dolazi najbolji fudbaler svih vremena, kazao je kako to nije tačno.

– Najbolji fudbaler je već igrao u Rosariju – zove se El Trinće Karlović – reči su Dijega Maradone.

Karlović je karijeru počeo u Rosario Sentralu, a igrao je još ua Flandriju, Independijente, Sentral Kordobu, Kolon de Santa Fe i Deportivo Malpu. Njegovi roditelji su se u prvoj polovini prošlog veka iz Hrvatske odselili u Argentinu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter