0
Evropske lige

SON ZAVRŠIO VOJSKU: Bio je među pet najboljih od 157 regruta!

Objavljeno: 08.05.20 u 12:10

Fudbaler Totenhema Son Hung-Min završio je danas tronedeljnu vojnu obuku u rodnoj Južnoj Koreji, prenele su svetske agencije.

Son se pre tri sedmice prijavio u bazu marinaca na ostrvu Čedu, a danas je završio osnovnu vojnu obuku kao jedan od petorice najboljih medju 157 regruta.

Son je bio izuzetno dobar u svim oblastima obuke, uključujući vojnu etiku i obrazovanje o bezbednosti – rekao je portparol marinaca Južne Koreje za AFP.

Socijalno distanciranje zbog korona virusa je i dalje na snazi u Južnoj Koreji pa je promocija Sona bila zatvorena za javnost. To, medjutim, nije zaustavilo desetine navijača koji su sa sačekali van baze.

Marinci su na svom Fejsbuk profilu objavili fotografije fudbalera Totenhema u vojnoj uniformi i kako iz ležećeg položaja puca iz jurišne puške M-16.

U Južnoj Koreji svi odrasli muškarci moraju odslužiti vojni rok u trajanju od dve godine. Medjutim, Son je dobio izuzeće od dvogodišnje vojne službe nakon što je osvojio zlatnu medalju sa reprezentacijom Južne Koreje na Azijskim igrama 2018. godine.

Očekuje se da će se 27-godišnji fudbaler Totenhema ovog meseca vratiti u London.

Premijer liga suspendovana je od sredine marta zbog pandemije korona virusa i još nije odredjen datum za nastavak sezone.

FOTO: Twitter

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter