0
Domaći fudbal

SLAVLJE U ZVEZDI: Omladinici i kadeti crveno-belih osvojili titule, sledi pohod na Ligu šampiona!

Objavljeno: 07.05.20 u 11:30

Odlukom Fudbalskog saveza Srbije da sva takmičenja u mlađim kategorijama budu završena na osnovu stanja na tabeli zaključno sa 15. martom ove godine zbog uvođenja Vanrednog stanja, omladinci i kadeti Crvene zvezde proglašeni su šampionima za sezonu 2019/20.

Omladinci Zvezde obezbedili su i plasman u kvalifikacije za Omladinsku Ligu šampiona.

Iako su izabranici Slavoljuba Đorđevića i Marka Neđića tokom čitave sezone uspevali da demonstriraju superiornost u odnosu na druge ekipe u Omladinskoj, odnosno Kadetskoj ligi Srbiji – titulu su osvojili posle 19 umesto 30 odigranih kola.

Omladinci Crvene zvezde su posle 19. kola bili neporaženi sa 49 osvojenih bodova (uz gol razliku 57:10), što je za četiri više od pratećeg Brodarca i za 11 više od Partizana. Osvajanje titule izabranika Slavoljuba Đorđevića znači da će crveno-beli biseri i naredne sezone biti deo elitnog juniorskog takmičenja, kada će pokušati da nadmaše fenomenalan uspeh ostvaren ove sezone kada se ušlo među 16 najboljih omladinskih ekipa u Evropi. 

Zanimljivo je da su isti broj bodova u 19. odigranih kola imali i kadeti. Oni su takođe sa 49 bodova bili lideri na tabeli (uz gol razliku 73:16), a pratio ih je Partizan sa sedam i Čukarički sa 13 bodova manje. Time su i izabranici Marka Neđića, dečaci rođeni 2003. godine proglašeni državnim prvakom u konkurenciji kadeta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter