2
Evropske lige

BARJAKTAREVIĆ ZA HS: U Gani ima igrača za Zvezdu i Partizan, Boaći je ovde brzo zaboravljen!

Objavljeno: 07.05.20 u 18:19

Moj klub je kupio licencu za takmičenje u elitnom rangu, a talentovanih igrača ima dosta, samo ih treba prepoznati – rekao je trener sa nemačkom pro licencom.

Čudni su fudbalski putevi, a probijanje do glavne pozornice trajalo je godinama za Gorana Barjaktarevića, jednog od najobrazovanijih trenera na svetu, sa dve fakultetske diplome psihologa i ekonomiste na prestižnim ustanovama u Dizeldorfu i Hamburgu.

Usledilo je trenersko usavršavanje u Nemačkoj, profi licencu ima od 2005. godine, a onda je usledio i angažman u Kini, potom na Tajlandu, a od ove sezone sa klupe predvodi Legon Siti u Gani.

– Moja ekipa se nalazi blizugranice sa Togom, svi smo u hotelu, tako da pratim individalni rad igrača tokom mesec dana pauze prouzrokovane koronavirusom. Ostala su dva kola do kraja prvog kruga, ali sada čekamo nastavak u junu – kaže za HotSport Barjaktarević.

Dolazak u Afriku usledio je posle niza godina u Kini.

– Četiri sam proživeo kao profesor na akademiji za fudbal. Edukovao sam tamošnje kolege, za nekoga ko poseduje nemačku licencu posla smatram da sam veoma školovan, posla je bilo dosta, mada misija je pun pogodak.

Potom je usledila selidba na Tajland.

– Tamo sasvim drugačije sve funkcioniše, a kao trener Čemburija imao sam epizodu koja je donela dodatno iskustvo u radu na nekom višem nivou. I došao je poziv da budem deo projekta u ovom klubu koji je trajao tri godine. Klub je kupio licencu za takmičenje u elitnom rangu, hteo sam da vidim kako će sve to ići, tako da je ugovor potpisan do kraja sezone.

Plan je ispunjen, talentovani igrači napreduju.

– U mojoj ekipi ima pet ekstra talentovanih igrača, a nije lako prepoznati ih i moraju se mnoge stvari izvagati. Ovde ima igrača koji mogu da donesu profit posle igranja u Zvezdi i Partizanu i neki će od njih doći do Nemačke i Engleske. Nemam dilemu, njihova vrednost ovde nije velika i čim odu u Evropu velika većina njih uspe.

Izgleda da im je fudbal u genima.

– Stalno dolaze neke ‘nove zvezde’. I čim neko ode dalje, bude ovde zaboravljen za tri dana, i takav je slučaj Boaćija, koji se pre mnogo godina otisnuo u Italiju.

 

Rudarski posao je pred Barjaktarevićem.

– Bitno je da imam cilj, a ide prema planu i videćemo naredne korake. Klub je stabilan i za svaku misiju potrebno je vreme i znanje – poručio je Barjaktarević na kraju razgovora za HotSport.

0
0

2 Komentara

  1. Kvalitet igraca koje dovodimo imamo vec u Beogradskoj zoni, tako da ne vidim potrebu da se dovode igraci sumnjivog kaliteta, osim so neko puni svoje dzepove.

    0
    0
    Odgovori
  2. Ovaj Barjaktarević radi u dosluhu sa afro fanaticima iz Zvezde, sa Terzićem i Mrkelom! Ovaj tekst treba da bude probni balon., treba navijači Zvezde da progutaju još jednu žvaku o velikim mogućnostima igrača iz Gane i naravno da što bezbolnije prihvatimo stalno raspuštanje Zvezdinih omladinaca! Jedan savet za Barjaktarevića: kada su fudbaleri iz Gane toliko talentovani zašto ih ne preporučuješ klubovima po zapadnoj Evropi?! To bi ti donelo zaradu!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter