0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

NEMANJA MILUNOVIĆ: Mnogo težak period je iza nas, jedva čekamo nazad na teren!

Objavljeno: 05.05.20 u 13:30

Izabranici Dejana Stankovića su se vratili grupnom trenažnom procesu posle nešto više od mesec i po dana, a ponovni susret sa saigračima i loptom jedva je dočekao stameni defanzivac crveno-belih Nemanja Milunović.

Ne silazi osmeh sa lica fudbalera, olakšanje zbog povratka redovim treninzima se jasno vidi, bez obzira što su oni organizovani po grupama a rad je prilagođen svim specifičnostima novonastalih okolnosti i isntrukcija zbog pandemije korona virusa.

– Jedva sam čekao povratak na teren. Ne samo ja, već i svi moji saigrači. Složili smo se da je ovo bio mnogo težak period na psihičkom planu. Na fizičkom smo uspevali da održimo kondiciju, ali dosta je bilo teže u „glavama“. Ništa ne može da se poredi sa tim kad izađeš na teren, osetiš travu i istrčiš za loptom sa svojim saigračima. Ipak, trudili smo se svi da gledamo ovo sa vedrije strane, da ostanemo pozitivni i izvučemo pouke. Najvažnije je bilo da ostanemo zdravi – počeo je Milunović.

Prvi treninzi posle mesec i po dana van fudbalskih terena za izabranike Dejana Stankovića protekli su u laganijem ritmu, a Milunović tvrdi da su noge već uspele da se „razmrdaju“.

– Posle ovolike pauze, ne možemo očekivati da to bude neki trening visokog intenziteta. Bilo je bitno da osetimo loptu i da noge počnu da nam rade na pravi način. Treneri znaju mnogo vežbica sa loptom koje imaju jasan cilj, pogađaju baš tamo gde treba, tako da je bilo prijatno raditi.

Crveno-beli su treninge počeli u tri grupe po osam igrača, a Milunović ističe da je i ta solucija daleko bolja od one u kojoj su fudbaleri primorani da treniraju u četiri zida.

– Tek sad svi vidimo, kako mi igrači, tako i navijači, koliko volimo fudbal i koliko nam sve ovo nedostaje. Meni je baš teško palo, jer sam ceo život u sportu i nisam navikao da treniram kod kuće. Više mi se sviđa rad u grupama na terenu, nego vožnje bicikla u četiri zida i vežbe snage u dnevnoj sobi. Naravno, svi sa velikim nestrpljenjem očkeujemo vesti o nastavku sezone – zaključuje Milunović.

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter