0
Evropske lige

NEMANJA ANTONOV ZA HS: Vlada Belgije sutra ‘završava’ prvenstvo, a licence čekaju Standard i Muskron

Objavljeno: 05.05.20 u 18:30
‘Realno je proširenje za još dva člana, a spominje se da novi šampionat može da počne krajem avgusta’ – kaže naš levi bek.

Belgija je prva najavila da sezonu neće nastaviti i da će važiti tabela posle 29. odigranih kola. Usledio je pritisak iz UEFA da se odluka preispita, pa je novi sastanak zakazan za 15. maj, ali izgleda da sutra sledi konačan rasplet, što u razgovoru za HotSport, otkriva Nemanja Antonov, prvotimac Muskrona.
 
– Svi čekamo konačnu odluku Vlade Belgije, a neke najave su da će sutra svirati kraj sezone i onda ‘odrešene’ ruke imaju rukovodioci takmičenja. Realno je da se stavi tačka kao u komšiluku, Holandiji – kaže Antonov.
 
Ekipe su za svaki slučaj dale program igračima.
– Radimo individualno uz dozvole u sportskom centru, vodimo računa, poštujemo mere, koje su na snazi i očekujemo popuštanje u zavisnosti od rezultata.
 
 
Dosta predloga za ‘formiranje tabele’.
– Ovde je ostalo samo kolo pre plej-ofa i plej- auta. Pošto je ono bilo ključno za putnika u nizi rang, predlog je da niko ne ispadne i da dve ekipe uđu, tako da naredne sezone treba da bude 18 klubova.
Pojedini imaju problem sa licencom, a polako curi vreme.
 
– Standard je blizu rešenja, pošto su mu pomogli bivši igrači, a očekujem da i moj Muskron do 10. maja, kada je krajni rok uspe da se spasi.
Srpski defanzivac je odigrao najbolju sezonu posle Grashopersa i Partizana.
– Mogao sam da odem u Serkl Briž. Nisam i guram dalje, ovde imam još godinu dana ugovora i videćemo uskoro dalje poteze – rekao je naš as.
Na kraju Antonov čeka otvranje granica.
– Ne znam, kako će ići u tom pravcu. I ako je sezona završena, što je izgleda formalnost dobićemo slobodno. Planiram da dođem u Srbiju, a procena je da će novi šampionat moći da krene krajem avgusta ili početkom septembra – poručio je na kraju razgovora za HotSport, Antonov.
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter