2
Fudbal

VREMEPLOV: Na današnji dan pre 40 godina igrali su Hajduk i Zvezda, kada je javljeno da je umro Tito, usledio je tajac na ‘Poljudu’, a zatim suze (VIDEO)

Objavljeno: 04.05.20 u 11:15

Na današnji dan pre tačno 40 godina preminuo je predsednik SFR Jugoslavije Josip Broz Tito, a taj datum povezuje se sa raspadom nekadašnje države, međutim 4. maja 1980. bilo je puno je suza, pa i na stadionu Hajduka iz Splita ‘Poljudu’.

U Splitu se igrao derbi meč prvenstva Jugoslavije između Hajduka i Crvene zvezde koji je pre tačno 40 godina prekinut u 15:05, a posebno emotivno vest su primila braća Vujović, Zoran i Zlatko.

– Ko kaže da nije plakao za Titom taj laže! Uostalom, postoje TV snimci, fotografije… Od istorije se ne može pobeći, niti ima razloga za nečim takvim. Moj brat Zoran je pao na kolena, ja sam ronio suze, oko srca me steglo. Uz rame su mi stajali i fudbaleri Crvene zvezde: Pižon, Šestić, Đurovski, Borovnica, Ljukovčan… I njima je bilo teško – rekao je svojevremeno Zlatko Vujović za ‘Večernji list’.

Za razliku od onih uplakanih, Dule Savić je tvrdio kako je ovu vest primio sa smeškom.

– U jednom trenutku prišao mi je jedan prijatelj iz Saveza i rekao ‘umro je’! Nasmejao sam se i pitao kada, jer sam znao na koga misli. Odgovorio mi je ‘u februaru, ali sada su javili’. Nasmejao sam se, jer smo se često šalili na sličan način – govorio je Savić.

Za nezaborav ostale su scene ljudi koji ulaze na teren i obaveštavaju sudiju i igrače da je maršal preminuo, kada su usledili opšti jauci.

 

 

0
0

2 Komentara

  1. Bili smo u zemlji čarobnjaka iz Oza, začarani i izgubljeni u magli. Bar je bio mir, zato sada živimo u vremenu mržnje koja će nas spržiti, kad tad.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter