0
Evropske lige

VEJN RUNI: Kakav je to igrač mogao da bude, tri puta je Vidiću loptu proturio kroz noge za minut!

Objavljeno: 03.05.20 u 16:25

Veliki broj fudbalera širom planete blista u mlađim kategorijama, ali ih velika scena ‘pojede’ i oni nestanu.

Jedan od njih je nekada veliki talenat Mančeter junajteda Ravel Morison. Momak rođen 1993. godine, a sada član Midlzbroa u Čempionšipu. Ponikao je na ‘Old Trafordu’, ali nije uspeo da pokaže raskošan talenat koji je posedovao. Ravela Morisona se prisetio Vejn Runi, evo šta je rekao o ‘klasiću’ Pola Pogbe.

– Sećam se da sam gledao Ravela Morisona i razmišljao kako ima sve što njegova pozicija zahteva. Ali borio se sa svojim načinom života i okruženjem, što je tužno. Gledao sam sve te igrače kako se probijaju, Pola Pogbu, Džesija Lingarda, i Ravel je bio miljama ispred svih. Na jednom treningu je Nemanji Vidiću za minut tri puta proturio loptu kroz noge – rekao je Vejn Runi.

Legendarni napadač Mančester junajteda je dodao da je Ravel Morison dokaz da u fudbalu postoje dve smernice.

– Ravel je dokaz da u fudbalu postoje smernice koje svaki igrač mora da poštuje. Onda pomislite koliko možete daleko da dogurate ako ste ultra profesionalac. Kao na primer Geri Nevil. Geri nije sjajan fudbaler, ali je radio svaki minut svakog treninga i maksimalno je iskoristio ono što je imao.

Ravel Morison je posle Mančestera promenio čak devet klubova. Igrao je za Vest Hem, Birmingem, KPR, Kardif, Lacio, Atlas, Esterlund, Šefild junajted i Midlzbro.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter