1
Domaći fudbal

FOTO: FK CRVENA ZVEZDA

ZVANIČNO JE: Zvezdin konkurent je samo Liverpul

Objavljeno: 01.05.20 u 19:11

U iščekivanju nastavka sezona u ligama Evrope, da se podsetimo da je Crvena zvezda trenutno drugi najbolji domaćin na Starom kontinentu jer je u nizu od 54 utakmice bez poraza na stadionu ‘Rajko Mitić’.

Uspešniji od srpskog tima je jedino Liverpul koji je u seriji od 55 mečeva sa pozitivnim ishodom na čuvenom ‘Enfildu’.

Prekid šampionata usled Vanrednog stanja i pandemije korona virusa zatekao je Zvezdin tim posle tog 54. pozitivnog rezultata kod kuće. I odličnoj igri i to pred praznim tribinama, crveno-beli tim je golovima Tomanea, Željka Gavrića i Mirka Ivanića pobedio Napredak iz Kruševca 3:0.

Time je nastavljen niz nepobedivosti započet 30. aprila 2017. godine trijumfom nad Vojvodinom 2:0. U seriji koja traje zabeleženo je 50 pobeda i samo četiri remija uz gol razliku 152:22! U aktulenom nizu Crvene zvezda nije primila gol na Marakani u čak 31 utakmici, a raritet je da nijedan klub nije uspeo da postigne više od gola u 90 minuta!

Crvena zvezda je remijem u 162. derbiju završila seriju od 18 uzastopnih pobeda na stadionu „Rajko Mitić“ koju je započela 9. marta 2019. godine trijumfom nad Zemunom 4:0.

U ovoj sezoni Zvezda je do derbija imala 11 uzastopnih trijumfa na Marakani, a u aktuelnoj seriji gol razlika je 49:8! U ovoj sezoni Zvezda je na 13 utakmica kao domaćin zabečežila 12 pobeda i remi!

Liverpul je u seriji od 55 uzastopnih utakmica na svom terenu bez poraza. Čak 45 pobede i 10 remija u seriji, započetoj remijem protiv Sautemptona (0:0) 7. maja 2017. godine, a uz gol razliku 151:32.

Ekipa Jirgena Klopa nalazi se u nizu su od 22 uzastopna trijumfa u Premijer ligi na “Enfildu”. Od 9. februara 2019. godine kad su dobili Bornmut 3:0, pa sve do tesnog trijumfa 2:1 protiv Bornmuta 7. marta 2020. uz gol razliku 70:15!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mačka se zapustio malo za vreme karantina… 😱💪 #Lewandowski #Bayern #Corno #BundesLiga

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

Tako su Liverpul i Crvena zvezda ostali usmljei u trci za najboleg domaćina, s tim da je pitanje da li će naš tim imati više od dva prvenstvena duela kod kuće. Do kraja 30 kola Crvena zvezda dočekuje Radnik u 28. i Proleter u 30. kolu.

Do sredine februara i Salcburg je bio u trci sa Liverpulom i Zvezdom. Međutim, porazom od LASK-a (2:3) prekinuo je seriju od 53 uzastopna meča na domaćem terenu sa pozitivnim ishodom. Seriju je započeo 3. decembra 2016. pobedom nad Altahom a završio porazom 14. februara 2020.

NEPOBEDIVI KOD KUĆE

55 – Liverpul

54 – Crvena zvezda

53 – Salcburg (završen niz)

FOTO: Crvena  zvezda 

0
0

1 Komentara

  1. aman dosta vise gluposti sa i o drzavnom projektu-zveza. sta zvanicno … sta sa cim uporedjujete: zvezdu sa liverpulom ? barsom, realom, atletikom, juventusom, bajernom, ajaksom, koliko je samo klubova … tesko ih je sve nabrojati, srpsku NAMESTENU-NEREGULARNU zvezdinu ligu sa evropskim ligama !? SMESNO, ali za NAIVNE (njih toliko ima … da se rad BANKOMATA opravda ) prava mera GLUPOSTI … svakodnevno nas zasipaju sa ovakvim GLUPOSTIMA … onim sto se (NE)upredjje. alo narod nije bas toliko suntav.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter