0
Domaći fudbal

VREME JE ZA RAD: ‘Zmajevi’ poleću uz posebne mere opreza!

Objavljeno: 01.05.20 u 13:35

Nestvarno deluje činjenica da su se fudbaleri Voždovca poslednji put okupili na treningu oporavka 15. marta, jutro nakon utakmice sa Partizanom u okviru 26. kola Superlige Srbije, a da je nakon toga u Srbiji je uvedeno vandredno stanje i nažalost cela zemlja je morala da se navikne na specifične uslove funkcionisanja i da se zajedno bori sa epidemijom korona virusa.

Fudbalski klub Voždovac doprineo je borbi protiv širenja opasnog virusa donacijama koje je uputio zdravstvenom sistemu naše zemlje u okviru akcije Fudbalskog saveza Srbije kao i odgovornim ponašanjem svojih fudbalera i zaposlenih koji su poštovali sve preporuke nadležnih tokom trajanja vanrednog stanja.

U međuvremenu ekipa je bila u stalnom kontaktu održavajući sastanke sa Stručnim štabom putem video poziva, a na ovaj način su se održavali i treninzi kako bi igrači što spremniji dočekali početak trenažnog procesa.

Nakon tačno 50 dana fudbaleri Voždovca će u ponedeljak, 4. maja, nastaviti rad na svom stadionu i tako otpočeti pripreme za potencijalni nastavak sezone. Naravno, uz poštovanje mera opreza koje je propisao Krizni štab Vlade Republike Srbije za suzbijanje pandemije virusa Kovid – 19.

 

Tako će na treningu biti prisutno najviše 10 lica, uključujući i trenera. Još dva lica mogu prisustvovati treningu, a to će biti članovi lekarske ekipe FK Voždovac koji vode računa o zdravlju ekipe. Takođe, tokom treniranja učesnici moraju držati odstojanje od minimum dva metra i na treningu neće biti kontakta, a druga grupa može početi sa radom minimum nakon 30 minuta od završetka prethodnog treninga.

Takođe, svi moraju dolaziti i odlaziti sa stadiona koristeći zaštitnu opremu (masku i rukavice), a svim učesnicima treninga pred isti biće merena telesna temperatura. Naravno, pranje ruku obavezno je i pre i nakon treninga.

Nadamo se da ćemo uz poštovanje svih propisanih mera svi zajedno uspeti da pobedimo koronavirus i vratimo se na teren u takmičarskim mečevima što pre! Pozivamo i sve vas da budete odgovorni prema sebi i drugima kako bi se što pre videli na našem Krovu!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter