0
Evropske lige

UEFA GUBI BITKE, FRANCUZI ODLUČILI: Pari Sen Žermen šampion, Radonjić u Ligi šampiona, Rajković u Ligi Evrope

Objavljeno: 30.04.20 u 19:05

Francuska fudbalska liga je donela u petak i zvaničnu odluku da se šampionat okonča, a ekipu Pari Sen Žermena proglasila prvakom.

Parižani su tako treću godinu zaredom, a ukupno deveti put u istoriji osvojili titulu prvaka Francuske.

– Okončali smo sezonu i dodelili smo trofej PSŽ-u – rekla je predsednica lige Natali Boj de la Tur.

Ova odluka stiže nakon što je vlada Francuske ove nedelje saopštila da su do septembra zabranjena masovna okupljanja, zbog čega se neće nastaviti profesionalni sport, pa samim tim ni fudbalski šampionat.

Većina prvoligaških klubova odigrala je 28 od 38 utakmica, a uoči prekida Pari Sen Žermen je bio prvi na tabeli sa 12 bodova više od drugoplasiranog Marseja, uz meč manje.

Marsej, našeg Nemanje Radonjića, se kvalifikovao za Ligu šampiona, trećeplasirani Ren će u kvalifikacije za najelitnije takmičenje, Lil će u Ligu Evrope, dok će Rems našeg Predraga Rajkovića ići u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Lion, koji je u trenutku suspenzije takmičenja bio sedmi na tabeli, prvi put posle dve decenije propustiće neko evropsko takmičenje.

Iz Lige 1 ispadaju Amijen i Tuluz, dok će u prvoligaško društvo od sledeće sezone Lorjen i Lens.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter