0
Domaći fudbal

FOTO: FC Shakhter Soligorsk

IGOR IVANOVIĆ ZA HOTSPORT: Nije mi jasno kako se Dinamo Brest spasio brodoloma!

Objavljeno: 30.04.20 u 17:45

‘Krenuli smo na sve ili ništa, borili se lavovski i prikazinim zaslužili da branimo trofej, ali fudbal je često surov,’ kaže sjajni vezista.

Srbi su glavni protagonisti u derbijima za Šahtjor, a dva puta u četiri dana je pao Dinamo iz Bresta. Zasluge pripadaju Nikoli Antiću i Igoru Ivanoviću, mada jučerašnji fascinantni trijumf (4:2) u polufinalu Kupa Belorusije, nije bio dovoljan za sledeći korak. Ipak, meč će ostati upamćen po preokretu iz snova, goleadi „rudara“, plesu bivšeg veziste Napretka.

– Šteta! Bili smo na ivici ambisa, primili dva gola iz dva šuta, mada se čini da je nad našim golmanom kod prvog pogotka napravljen faul. To nas je baš „uzdrmalo“ i do poluvremena smo imali dva gola minusa, a toliko je Dinamo dobio prvi meč – kaže Ivanović.

Onda je krenula domaća mašinerija.

– Na poluvremenu smo bili odlučni da krenemo na sve ili ništa. Pokazali smo zajedništvo, karakter pobednika i izašli da guramo punim gasom. Otvorio sam goleadu posle asistencije Antića, što je bila inicijalna kapisla naleta.

Činilo se posle četiri pogotka da je rival „nokautiran“.

– Sve se okrenulo negde za 16 minuta, a za otprilike još toliko vremena bio je potreban samo gol za veliko finale. Nije se dalo, mada je zasluženo da smo mogli da branimo trofej. Šahtjor uvek igra napadački, meljemo rivala i šampion se izvukao brodoloma.

Prema prikazanom čini se da je ekipa iz Sokigorska prvi favorit za šampionsku krunu.

– Čini mi se prema viđenom da su šanse velike i želimo titulu, a u finalu Kupa po meni prednost ima BATE Borisov u odnosu na Dinamo iz Bresta. Videćemo, tek je odigrano šest kola i mi hoćemo da nastavimo da guramo napred.

Jedan uspešan kolektiv čine dobri pojedinci.

– Pored Antića koji je u poslednja dva meča posle povratka pokazao da mnogo znači, tu je mladi reprezentativac Belorusije Lisković, koji je bio na pozajmici u Dinamu iz Zagreba. Vratio se i pokazuje potencijal, a došao je odlični Bodul, koji je igrao u Ajaksu kada je bio Suarez. Odličan znalac, kao i ostali saigrači i svi smo u službi kolektiva.

Vreme je da se probije „led“ u prvenstvu kod kuće.

– U prethodnim utakmicama nismo slomili rivale i ovde svako može da iznenadi, ali je vreme za premijerni trijumf. Na crti je Isloš iz Minska, a sve u nedelju zavisi od nas.

Na kraju Ivanović hoće da nastavi sa dobrim partijama.

– Uklopio sam se, ide mi od ruke i samo da nema povreda. Ovde se osećam super, a idemo u nove pohode sa ciljem da se domognemo prvog mesta – poručio je na kraju razgovora za HotSport, Ivanović.

FOTO: FC Shaktar Soligorsk

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter