0
Evropske lige

FOTO: Videoton FC

BIVŠI TRENER SUBOTIČKOG SPARTAKA RUS: Nikolić nije za Lokomotivu, Milojević jeste!

Objavljeno: 29.04.20 u 13:20

Marko Nikolić je pred promocijom za novog trenera moskovske Lokomotive, a već se našao na udaru javnosti u Rusiji.

Dugo se spekuliše o tome da bi Marko Nikolić mogao da preuzme Lokomotivu iz Moskve. Sada je nikad bliže tome. Srpski stručnjak čeka promociju, ali ga u Rusiji dočekuju na ‘nož’. Prvi je na bivšeg trenera Rada, Vojvodine i Partizana udario Ilja Gerkus, bivši generalni direktor Lokomotive.

– Kruži informacija da će Lokomotiva i da završi ovaj šampionat sa tim Srbinom na klupi. Kada govorimo o kandidatima za trenera ovog kluba, postoje kriterijumi koji moraju da budu ispunjeni. Nikolića predstavljaju kao nekog specijalistu, koji budi velike nade. A, on je u stvari radio samo u Srbiji, Sloveniji i Mađarskoj. To su trećerazredna prvenstva. U Ligi Evrope nije uspeo da prođe ni Vaduc. Rano je njemu da bude trener Lokomotive – rekao je Gerkus.

Svoje mišljenje je izneo i bivši trener subotičkog Spartaka Andrej Černišov.

Nikolić je u Srbiji vodio Partizan, osvojio je duplu krunu, a onda je otišao u Mađarsku gde je predvodio Videoton i ponovo osvojio titulu. Radio je i u Sloveniji, gde je imao rasistički ispad. Nije on toliko dobar trener da bi vodio jedan od najvećih ruskih klubova. Vladan Milojević je dva puta doveo Crvenu zvezdu do Lige šampiona, a sada je u Saudijskoj Arabiji. On bi mogao da trenira Lokomotivu, a ostali…

Nisu svi bili kritički raspoloženi prema trofejnom treneru, fudbaler Jovan Tanasijević je u superlativu govorio o Marku Nikoliću.

– Nikolić je i te kako dobar trener. Ne znam da li će doći u Lokomotivu, o tome čitam u medijima, ali Marko je izuzetno dobar stručnjak, nije pao s marsa, nego je mnogo radio na sebi i učio. Njegovi timovi su uvek igrali jako dobar fudbal – istakao je Tanasijević.

Videćemo šta čeka Marka Nikolića kada se potpis stavi na papir.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter