0
Evrokupovi

FOTO: Košarkaški savez Srbije (KSS)

ČEFERIN POSTAVIO ULTIMATUM: Savezi da se izjasne do 25. maja

Objavljeno: 28.04.20 u 20:13

Evropska fudbalska federacija (UEFA) je obavestila sve svoje članice da do 25. maja treba da donesu odluku hoće li se ili neće nastaviti domaća prvenstva.

Zbog panedmije korona virusa, fudbal je stao u Evropi. U utorak je potvrđeno da je završeno prvenstvo u Francuskoj, a prethodno je objavljeno da su sezone gotove i u Holandiji i Belgiji.

U pismu koje je upućeno svim članicama UEFA, predsednik Aleksandar Čeferin napisao je da svaka liga koja otkaže sezonu mora da dostavi spsak timova koji su se kvalifikovali za evropska klupska takmičenja do 25. maja. To znači da sve lige do tada moraju da odluče hoće li se sezone nastaviti ili ne.

– Nacionalni savezi ili lige bi trebalo do 25. maja da dostave UEFA svoje planove za nastavak domaćih prenstava, uključujući i datum kada bi to moglo da se dogodi i u kom formatu će takmičenje biti održano do kraja – poručio je Čeferin.

Kako se dodaje, UEFA je ovaj datum odredila pošto je sastanak izvršnog odbora zakazan za dva dana kasnije i tada bi trebalo da budu donete odluke o takmičenjima u Ligi šampiona i Ligi Evrope.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter