0
Evropske lige

NAJČUDNIJA FUDBALSKA PRIČA: Imao dva identiteta, bio je na pragu milionskog transfera, zbog sina sve odbacio! (VIDEO)

Objavljeno: 27.04.20 u 14:36

Ova priča na najbolji način svedoči da život piše romane.

Eriberto Da Konseisao Silva rođen je 21. januara 1979. godine, igrao je u Bolonji.

Lusiano Sikuera je rođen 3. decembra 1975. godine, u jednom trenutku bio je nadomak milionskog transfera u Lacio. Ono što retki ljubitelji fudbala znaju, jeste da se radi o istoj osobi.

Dosta je čudnih priča u Seriji a, od Sikuera/Konseisao Silva, na kraju u javnosti poznat kao Eriberto. Tariba Vesta za koga se ni danas ne zna koliko godina zapravo ima, sve do nezaobilaznog Džozefa Minale, koji je u Laciju igrao kao sedamnaestogodišnjak, a ličio je na čoveka pred penzijom… Danas ćemo ipak pričati o Eribertu

Za razliku od igrača rođenih van EU koji su pošavali da ‘pronađu’ davno izgubljene italijanske srodnike, Eriberto je bio drugačiji. Ceo njegov identitet bio je lažan. Od imena, mesta rođenja, sve do godina. I najzanimljivije od svega jeste da bi se izvukao sa tim, da ga rođenje sina nije nateralo da ‘prizna zločin’.

Nisam mogao više. Nisam znao ko sam. Želeo sam da sina zovem porodičnim imenom – rekao je Eriberto.

Ubrzo se tim iz Verone raspao, prodati su brojni fudbaleri, Lacio je želeo Eriberta, brzonogog dvadesettrogodišnjaka, koji je bio spreman za glavnu scenu. Usled pregovora otišao je u Brazil gde mu se gubi svaki trag

Eribertu se tada gubi svaki trag, a iz Južne Amerike stigao je Lusijano. 22. avgusta izašao je pred novinare i sve priznao.

Zovem se Lusijano, nemam 23, već 26 godina. Mogao sam da odem u Lacio, da zaradim veliki novac, ali sam odlučio da ne živim ovu laž više – rekao je tada Lusijano Sikuera.

Priča ima svoju pozadinu. Kao dvadesetogodišnji momak bez roditelja, mučio se na ulicama Rio de Žaneira da preživi. Njegov talenat za fudbal primetili su skauti, ali je svima bilo jasno da je teško da bi prošao probu u brazilskim klubovima sa 20 godina. Odlučili su da mu promene ime i godište.

Od tog dana imao je 17 godina. U zemlji koja je puna siromaštva bilo je zaista lako pronaći čoveka koji nije u sistemu i preuzeti njegov identitet. Izvadili su pasoš sa drugim imenom, ali fotografijom Luciana. Palmeiras je u ‘tinejdžeru’ video mogućnost zarade, nakon dobrih igara prešao je u Italiju, gde je predstavljen kao fudbaler Kjeva.

– Kada bolje razmislim, uvek smo se šalili da izgleda starije nego što zapravo jeste – rekao je trener Bolonje u tom periodu Đanluka Paljuka.

Karijera Eriberta završena je sa 23, a fudbalska priča Lusijana počela je sa 27 godina. Dobio je veliki transfer 2003. godine, otišao je na pozajmicu u Inter, a onda se vratio u Kjevo, gde je odigrao još devet sezona. Povukao se 2013. godine u 37. godini.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter