4
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

CIES ISTRAŽIVANJE: Zvezda najbolja na svetu, kad prva da gol, sigurno pobeđuje!

Objavljeno: 27.04.20 u 21:00

Iz Evrope stižu lepe vesti kada je reč o Crvenoj zvezdi i njenim rezultatima u poslednjih pet godina.

Međunarodni centar za sportsko istraživanje CIES pokrenuo je istraživanje u kom su obuhvaćeni svi rezultati prvenstava, to jest procenat pobeda klubova kad prvi povedu. Crvena zvezda je po tom istraživanju prva u svetu sa neverovatnim procentom od 96,3 posto.

Crveno-beli su od 2015. do 2019. godine pobedili na 130 utakmica od 135 na koliko su prvi poveli. Dva puta do remija je stigao Partizan posle vodećeg gola Crvene zvezde, prvo je Everton anulirao prednost stečenu golom Sikimića, a potom i Đurđević pogotkom Kange. Dva puta je Čukarički uspeo da osvoji bodove kada je Zvezda povela (2:2 i 2:3) i jednom Radnički u Nišu (1:1).

Drugi na ovoj listi je moldavski Šerif sa 94,1 procentom, a treća je singapurska Albreks Nigata sa 93,3 posto. Didelanž je četvrti, Dinamo iz Zagreba je peti, a potom slede Al Ahed iz Libana, Žalgiris, Benfika, BATE i Olimpijakos.

Što se tiče timova iz najjačih evropskih liga, najubedljiviji u periodu od pet godina je bio Pari Sen Žermena sa 89,9 odsto (124 pobede na 138 utakmica) prvenstvenih pobeda kada prvi postigne gol. Slede Barselona sa 88,5 odsto (116 od 131) i Mančester Siti sa 87,1 odsto (115 od 132).

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

4 Komentara

  1. Ha,ha,kako ove grobare boli cim cuju neku ovakvu vijest.Najbolje da su napisali da ste vi najbolji na svijetu,u svemu,e to bi vam bilo potaman.

    0
    0
    Odgovori
  2. CIES je lose obavesten-Crvena vestica jos u julu zatvara prvenstvo (sem derbija gde je uglavnom gazena ) -isti slucaj je sa njenim bratskim Olimijakosom ali ce isto i zavrsiti. Jedino kod nas mora da se pociste prvo ovi iz FSS ,pa Sudijska org. i na kraju Lakovic iz UEFA koji je glavni kocnicar svih afera i mucki sa kladionicama .

    0
    0
    Odgovori
  3. Koje glupo istraživanje za Srbiju. Pa CZ igra taman toliko ili baš precizno 98 posto nameštenih utakmica i normalno da pobeđuje jer protivnik ne sme ni da priđe njihovom golu. U retkim situacijama kada se to desi Terza na poluvremenu upada u protivničku svlačionicu očita bukvicu i u drugom poluvremenu cz ladno daje i 6 golova. Izgleda da to istraživači nisu znali.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter