0
Evropske lige

FOTO: FC Shakhter Soligorsk

IGOR IVANOVIĆ ZA HS: Slatka osveta šampionu – srpaki ples za novi uspeh Šahtjora, u jedinom šampionatu koji se igra

Objavljeno: 26.04.20 u 17:03

„Odigrali smo odlično derbi, a Antić i ja smo učestvovali, kao asistenti kod golova i u klubu su srećni ishodom“, kaže sjajni vezista

Dva Srbina su juče u Brestu obeležila derbi šampionata Belorusije i doprineli da se Šahtjor kući u Soligorsk vrati sa tri velika boda (2:0).

Nikola Antić je bajno centrirao za vođstvo, a onda je svoju majstoriju izveo Igor Ivanović, igrač sa znanjem, umećem i učinkom i njegovo angažovanje se ispostavilo kao pun pogodak sportskog sektora.

Izmakao je Crvenoj zvezdi, a ako ovako nastavi ekspresno je moguće da napravi novi korak u karijeri, pošto čitava Evropa prati jedini šampionat, koji se igra u doba korone.

– Ovde nema problema u Soligorsku i rade kafići i restorani, pa sam zajedno sa Antićem izašao na ručak. Ostvarili smo veliku pobedu protiv šampiona i osvetili im se istim rezultatom za poraz u Kupu. Sledi u sredu novi okršaj, a kao branioci trofeja želimo da nadoknadimo dva gola minusa pred našim navijačima – kaže za HotSport Ivanović.

FOTO: FC Shakhter Soligorsk

Vezista je pokazao raskošan potencijal.

– U klubu su srećni posle pobede, a ona nam mnogo znači, pošto smo imali kikseve. Bez dileme igramo otvoren fudbal, napadački i juče nam se posrećilo da svoje šanse iskoristimo.

Uspeh donosi dodatan motiv, a i dobre ocene učinka pojedinaca.

– Zadovoljni su mojim partijama, a tek smo odradili šest mečeva u prvenstvu i plus Kup. Ipak, izabrao sam tim čiji stil mi u potpunosti leži i bićemo još bolji.

Dešava se da favoriti ne ređaju pobede.

– Ovde svako može da iznenadi, a rivali se brane, bore… nema komentarisanja suđenja tokom igre ili odugovlačenja. To je nekako usađeno igračma, tako da smo mi samo tri boda od lidera.

Trka će biti veoma uzbudljiva.

– Meni mnogo znači dobra polusezona u Napretku i došao sam ovde da napredujem i posle napravim novi iskorak u karijeri. Tu je Antić, vratio se posle pauze zbog povrede i pokazao, koliko je značajan za ekipu. Mi smo verovatno najbolji, ali imaćemo dosta zamki u borbi za oba trofeja.

FOTO: FC Shakhter Soligorsk

Uslovi su sve bolji.

– Polako dolazi lepše vreme, sto utiče na kvalitet terena. Nisu još idealni, ali nama je lakše da svoju tehničku nadmoć iskoristimo u odnosu na rivale.

Na kraju Ivanović želi nove uspehe.

– Pobede donose sigurnost, a daćemo sve od sebe da za tri dana ponovo budemo bolji od Dinama iz Bresta, koji ce u novoj evropskoj sezoni igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a nama sledi borba u kvalifikacijama za Ligu Evrope – poručio je na kraju razgovora za HotSport, Ivanović.

FOTO: FC Shakhter Soligorsk

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Baća u nastavku Južnog vetra postaje menadžer i skaut Barselone za Srbiju! #Baća #Juznivetar #Messi #Baca

Објава коју дели HOTSPORT (@_hotsport) дана

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter