1
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina / Jelena Grlić

MIRKO TOPIĆ ZA HS: Biću uvek zahvalan Lalatoviću – Dotakao se i interesovanja Crvene zvezde

Objavljeno: 25.04.20 u 18:56

‘Klub se pita, kada se ukaže prilika najbolji je odlazak u razvojnu ligu, a uvek ću biti zahvalan treneru Nenadu Lalatoviću’ – kaže vezista.

Talenat nije sporan, a kada je neko mlad na glavnoj sceni uvek privuče pažnju i škola Vojvodine je nema dilemu izbrusila dijamant u vidu Mirka Topića. Vezista je u mesecima unazad postao ‘zvezda tima iz Novog Sada, na radadu je klubova iz Evrope, ali i Crvene zvezde.

Omladinski reprezentativac Srbije je jasan u svojim planovima, a svoje stavove izneo je u ekskluzivnom razgovoru za HotSport, svestan da je pred njim ‘otvoren put do vrha’

– Prvi cilj sam ispunio, debitujem u matičnom klubu na ‘Karađorđu’, a postao sam standardan igrač, što je bio sledeći korak. ukazala mi se šansa da zamenim povređenog Marka Đurišića protiv Čukaričkog i posle tog meča na Banovom brdu krenuo je uspon – rekao je Topić.

Meteorskom brzinom je vezista došao pod lupu klubova, uključujući i Crvene zvezde.

Nisam upoznat sa interesovanjem Crvene zvezde, a posle Vojvodine voleo bih da odem u inostranstvo i pre svega u neku razvojnu ligu, poput Belgije ili Holandije. Nisam raspoložen za odlazak u redove nekog giganta, te da me pozajmljuju drugim klubovima.

Biti stalno pod lupom nije lako za mladog igrača.

Sve donosi određeni pritisak i meni, a onda me snimanje skauta posebno ‘tera’ da budem uvek na visini zadatka, konstantan na visokom nivou. Zato se sada spremam maksimalno za nastavak sezone, sve sa nadom da ćemo ponovo biti na terenu od 4. maja. Za sada se priča o tome, ali čekamo zvaničan poziv iz kluba.

Na srpskoj pozornici dosta je mladih igrača.

– Nije lako probiti se, a za mene je najtalentovaniji Filip Stevanović. Igrali smo za omladinsku selekciju i Vojvodina ima nove nade, pri prvom timu su Dejan Zukić, Mihajlo Nešković i golman Nemanja Toroman.

Postoji ogromna razlika u fudbalu za mlađe selekcije i prvi tim.

– Odmah sam prešao bez kaljenja u seniorsku selekciju, a najveća razlika je fizička spremnost. Ovde je jači tempo i ako smo favoriti sa nekim timovima iz drugog dela tabele oni mogu da nas iznenade. Najteže nam je bilo kada nas je Partizan ubedljivo nadigrao (4:0) i težak zadatak sam imao čuvajući Lukića iz TSC-a. Morao sam da se borim da ga sačuvam na svakom koraku.

Lalatović je poznat kao trener koji gura talente u ‘vatru’.

– Uvek ću da mu budem zahvalan što mi je pružio priliku, mislim da sam je iskoristio i potvrdio se dobrim učinkom. Imamo odličnu saradnju, a još posla nas čeka kada se nastavi sezona.

Plan je izlazak u Evropu.

– Pokušaćemo da preskočimo Partizan na drugom mestu, a oni nam dolaze u goste i želim da u Kupu dođemo do finala i osvojimo trofej. Što se tiče reprezentacije, završni turnir za EP je pomeren, a u grupi smo sa Velsom, Austrijom i Nemačkom. Jurićemo prvo mesto.

Na kraju Topić kao svaki mladi igrač ima svoje idole koje gleda i ‘uči’ njihove poteze.

Pogbe igra u dva pravca što je stvarno impresivno, a Buskec je majstor fudbala, kako sa dva , tri dodira rešava situacije. Pokušavam da budem moderan, radan i da uvek imam dobre poteze – poručio je na kraju razgovora za HotSport, Topić.

FOTO: FK Vojvodina / Jelena Grlić

0
0

1 Komentara

  1. Hajde Mirkec, reci jednom da si partizanovac! Reci i dusi olaksaj! Budi hrabar Mirkec, nema veze sto je Lalat tu, moras sam da se izboris za svoje snove!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter