0
Evropske lige

FOTO: FSS

KOCKICE BI MOGLE DA SE POKLOPE – DMITROVIĆ: O interesovanju Atletika, Mesiju i ‘konkurentu’ na golu Srbije!

Objavljeno: 25.04.20 u 19:47

Prvi golman reprezentacije Srbije i Eibara govorio je o interesovanju Atletika iz Madrida.

Srpski golman Marko Dmitrović neprikosnoven je već treću sezonu na golu Eibara, a odlične igre uperile su svetla reflektora evropskih timova na reprezentativca Srbije.

Za portal ‘Nova.rs‘ govorio je o interesovanju Atletiko Madrida, Mesiju i kolegi iz reprezentacije Predragu Rajkoviću.

– Lično, mislim da sam u dobroj situaciji, ulazim u poslednju sezonu ugovora i tri godine branim standardno u Primeri. Ambiciozan sam i cilj mi je da se oprobam u evropskom takmičenju, u nekom većem klubu. Ali, da ne pričamo mnogo unapred, ako zaslužim sve to radom, kockice bi mogle da se poklope. Što se Atletika tiče, dok ne dođe konkretna ponuda mislim da ne treba da se priča. Moji bliski ljudi znaju kako bih iste sekunde odgovorio. Nema svrhe da sada u najboljim godinama sedim na klupi. Nikada me nije vodio novac, jer ja kada ne branim nisam ja. Moje je da zaslužim da branim, bilo u klubu ili reprezentaciji, a na treneru i selektoru je da odluče kako i šta – rekao je Dmitrović.

Srpski golman fasciniran je jednim od najboljih igrača planete Lionelom Mesijem, otkrio je koliko ga je puta Argentinac terao da ‘vadi’ loptu iz mreže.

– Ne mogu da zaboravim da mi je dvaput dao ‘poker’ golova. Dva puta po četiri gola na jednom meču. Prošle sezone mi je dao još dva. Mislim da je postigao 11 golova na pet ili šest mečeva u tri sezone. Samo, uzmite u obzir da često moja odbrana stoji dalje od svog gola, nego odbrana Barselone. Plaćamo cenu visokog presinga, izbegavajući ‘bunker’, što većina radi protiv Mesija i ekipe – dodao je Dmitrović.

Srbija je u prošlosti imala odlične golmane, ali je ovo prvi put da za gol nacionalnog tima konkurišu dvojica golmana iz ‘liga petice’, Predrag Rajković i Marko Dmitrović.

– Ne pamtim da smo imali dva golmana koji brane u ligama petice. Ja u Primeri i Peđa koji fantastično brani u Francuskoj. Nemojmo se zavaravati da smo evropski Brazilci, Srbija je mala fudbalska zemlja s dosta talenata. Svaka zdrava konkurecnija je dobra, među nama nema sujete, guramo jedan drugog napred. Sve što pričam, znam i da Rajković misli. Jedan drugog činimo boljim. Dobri smo prijatelji, na terenu i van njega, ne postoji ništa negativno u našem odnosu. Logično je da on želi da bude prvi golman, a isto tako i ja. Kao što sam rekao, selektor je taj koji bira ko će na gol – zaključio je čuvar mreže Eibara.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter