8
Evropske lige

FOTO: Crvena zvezda / Nikola Mitić

TRESE SE GRČKA, A NIJE ZEMLJOTRES: PAOK-u oduzeli sedam bodova, sad Olimpijakos izbacuju iz lige zbog nameštanja!

Objavljeno: 24.04.20 u 19:00

Srpski fudbal nije cveće, ali nema sumnje da je grčki sa najviše skandala u Evropi, a o tome svedoči nova afera koju je pokrenula Etička komisija.

Rad ove komisije u Grčkoj znači sigurnu kaznu. Upravo se Etnička komisija obrušila na PAOK i njegovog gazdu Savidisa zbog sukoba interesa, te je timu iz Soluna oduzeto sedam bodova i Olimpijakos je gurnut ka tituli. Ali, sada su se i crveno-beli našli na udaru.

Naime, Panajota Spanu zatražila je da se Olimpijakos izbaci iz lige, kazni sa tri miliona evra i njegov gazda Vangelis Marinakis doživotno izbaci iz fudbala. Rezlog je kršenje člana 27 Etičkog koda koji optužuje klub da je nameštao utakmice zbog klađenja.

U pitanju je meč sa Atromitosom odigran 2015. godine. Navodno, postoje dokazi koji će vlasnike dva kluba gurnuti u ambis, a to su Vangelis Marinaikis i Jorgos Sapnos. Obojici preti kazna zatvora i velika novčana kazna. Istraga se vodi protiv još 15 osoba.

Videćemo hoće li posle košarkaške sekcije i fudbalska sekcija Olimpijakosa u drugu ligu.

FOTO: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

0
0

8 Komentara

  1. Zvezda je toliko „nakovala na dupe“ da joj u normalnim vremenima nema spasa! Ne samo da ce leteti u Bgd zonu vec ce joj biti oduzeto najmanje 4 , a mozda i pet titula. U vreme PFC dominacije ,ona je bespravno registrovala igrace iako nije smela zbog sakrivanja rupa u finans. poslovanju, a da ne govorimo njeno surovanje sa sudijama u poslednje tri godine. Dokaza, naravno ima koliko hoces…. Dovoljan je dokaz da je Evropa isterala iz Evrope zbog krivotvorenja finans. poslovanja , sto je i FSS znao ali je krio. FSS je za to vec drakonski kaznjen.Sve je to neregularno do krajnjih granica. Sada joj se moze ali nicija ne gori do zauvek. Kad dodje vreme pravde, bice joj gore nego svojevremeno Juventusu.
    A tek,kada se razbistri medjunarodna beting afera Tersmana i kompanije, , tresce se cela Evropa. Onda ce od Zvezde ostati samo trag ka Crnoj rupi!

    0
    0
    Odgovori
    • Nestor se ne secam da su i oni pricali o onoj utakmici u kojoj su se OFKini igraci rastrcali u prvom poluvremenu, pa poveli najopasnijim rezultatom.

      0
      0
      Odgovori
  2. Neboj se ti za zvezdu,da je zakona odavno jedan klub bi bio peta liga.Imali smo slučaj gdje potpredsjednik jednog kluba tačno precizno objašnjava kako je sudijama davao pare.Covjek rece račun bio jedan u Srbiji drugi inostrani za pomoć sudijama.Ko to proveri niko,samo rekoše pijanica pustite ga nek priča.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter