0
Evropske lige

FLEŠ IZ ŠPANIJE: Osuđeno devet bivših fudbalskih funkcionera!

Objavljeno: 24.04.20 u 17:53

Sud u Španiji osudio je u petak devet bivših fudbalskih funkcionera, igrača i biznismena nakon što su proglašeni krivim za nameštanje fudbalskih utakmica.

To je prvi put u Španiji da je neko osuđen na zatvorsku kaznu zbog nameštanja utakmica. Istraga je bila fokusirana na dve utakmice koje su odigrane krajem sezone 2013/14, a za koje su čelnici Osasune platili dvojici igrača Real Betisa kako bi uticali na ishod mečeva.

Sud u regionu Navara izrekao je presudu u kojoj se navodi da su bivši funkcioneri Osasune platili bivšim igračima Betisa Antoniju Amaji i Haviju Toresu kako bi ih ohrabrili da pobede Real Valjadolid u pretposlednjem meču, a potom da izgube od Osasune u poslednjoj utakmici sezone.

Sud je Amaju i Toresa osudio na po godinu dana zatvora. Bivši izvršni direktor Osasune Anhel Vikaj osuđen je na osam godina i osam meseci zatvora. Oslobođeni su jedan direktor Diego Makirijain, te još jedan bivši fudbaler Betisa Đordi Figueras.

Takođe, krivima su proglašena i dvojica biznismena. Osuđeni imaju pravo žalbe.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter