2
AdmiralBet ABA Liga

EPIDEMIOLOG PREDRAG KON GOVORIO O SPORTU: Evo kada će publika u Srbiji moći na tribine…

Objavljeno: 24.04.20 u 16:36

Sport je stao u celom svetu, ali prve naznake su tu da bi sve moglo da se nastavi krajem maja i početkom juna.

Naravno, prvenstva će se možda nastaviti, pre svega u fudbalu, ali publike na tribinama biti neće. Epidemiolog Predrag Kon danas je na konferenciji za novinare otkrio kada bi stadioni mogli biti otvoreni.

– Što se tiče sporta – neophodno je postupno vraćati sportiste u trening i postupno razmišljati o publici, jer moramo da imamo situaciju kada je virus do te mere spušten ili praktično nezabeležen.To se može očekivati tek preko leta. Pre toga je malo verovatno da će se to dogoditi – rekao je Predrag Kon.

On je dodao da će se sve postepeno raditi.

– Već sada je rizik manji nego ranije i još se spušta. Doćiće vreme kada ćemo i te mere ukinuti. Do tada, pratimo situaciju ali do leta nije za očekivati da će apsolutno sve mere biti skinute – rekao je on.

U Srbiji je danas otkriveno 207 novih slučajeva oboljenja od korona virusa, a preminulo je pet osoba. To je ukupno 144 preminule osobe od COVID-19.

FOTO: YouTube

0
0

2 Komentara

  1. potpuno ste u pravu g. cash sto se tice kona, plus sto je ovog puta debelo zastranio u politiku, posto ga je sto milom sto silom uvukao av. hiljade trenera, desetine hiljada dece omladine, koja se bave sportom amaterski, rekreativno ili poluprofesionalno uopste nisu u njegovoj sferi razmisljanja. strasno! kakve veze sa koronom mogu vec sutra imati treninzi te omladine. vecina stranih firmi je samo donekle redukovala broj zaposlenih! pripadam grupi (ogromnoj) koja veruje da je sve ovo fingirano, medijski izmanipulisano tj. da je u pitanju grip koji svake godine u ovom periodu uradi ovo sto je navodno korona uradila, ali ome je npr.2019 u prolece palo na pamet da prebrojava obolele od gripa i preminule od istog?

    0
    0
    Odgovori
  2. Ako ovakvi „biznismeni vakcina“ odlučuju o našem zdravlju i daljem toku naše države i sporta…. Laku noć zar on nije dao ostavku 2010…posle debakla vakcinacije protiv svinjskog gripa…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter