0
Fudbal

ŠOKANTNA IZJAVA ADEBAJORA: Da doniram novac? Nisam ja doneo virus!

Objavljeno: 23.04.20 u 15:20

Dok većina sportista donira novac svojim zemljama u borbi protiv COVID-19, Emanuel Adebajor je odlučio da to ne učini.

Mediji u Togou se pitaju zbog čega se najbolji sportista te zemlje ne odlučuje na taj potez da pomogne svojoj domovini u borbi protiv korona virusa. Nekadašnji fudbaler Totenhema, Reala, Arsenala i Mančester sitija je poručio.

– Za one koji govore da ne doniram, želim da budem potpuno jasan: ne doniram. Vrlo je jednostavno. Ja ispunjavam želje svog srca, a ne reči drugih, i to je najvažnije. Uvek će biti onih koji me kritikuju što nisam uspostavio dobrotvornu organizaciju u Togou. Svi me pitaju zašto ne doniram, kao da sam ja doneo virus u zemlju – rekao je Adebajor.

Nekada zvezde afričkog fudbala Samjuel Eto i Didije Drogba donirali su svojim zemljama hranu, sapun, medicinsku opremu, novac bolnicama u Kamerunu i Obali Slonovače. To Adebajoru nije bio podstrek.

– Da vam kažem nešto o tim donacijama: neću to raditi. Sve je jasno i jednostavno. Hvala i doviđenja.

Emanuel Adebajor je milion, samo je poslednjih godina u Turskoj zarađivao 38 hiljada evra nedeljno. Sada je član Olimpije iz Asunsiona.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter