0
Evropske lige

PAKAO KROZ KOJI PROLAZI GOLMAN ATALANTE: Treći put testiran i ima koronu, da li je on svetski rekorder po dužini trajnja virusa…

Objavljeno: 23.04.20 u 10:15

Bergamo je grad jedan od najpogođenijih u svetu korona virusom, mesto u kom je stradalo mnogo građana od zlokobnog virusa.

COVID-19 nije zaobišao ni fudbalere Atalante. Jednog igrača izdvaja od drugih, a reč je o golmanu Marku Sportijelu. Njegov pakao u Bergamu ne prolazi. On je od 20. marta zaražen korona virusom. Od tada je prošlo više od mesec dana, čuvar mreže je još tri puta testiran i sva tri puta je bio pozitivan.

Moglo bi se reći da je Sportijelo svetski fenomen, jer je prosek trajanja bolesti između dve i tri nedelje. Srećom golman nema ozbiljne simptome, već lakše. On se nalazi u svom domu u karantinu i nije poznato kada će moći da se vrati treninzima.

Kada smo kod treninga očekuje se da se tim iz Bergama na teren vrati 4. maja, kada će to učiniti svi klubovi Serije A. Prvo će im se raditi testovi krvi i bris, a potom sledi fizičko testiranje i pripreme.

U Italiji je do sada od korona virusa preminulo 25.085 ljudi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter