0
Fudbal

KAKVA ČAST: Zemlja fudbala proglasila Srbna za najboljeg stranca u istoriji!

Objavljeno: 23.04.20 u 17:03

Nekadašnji as i dalje je cenjen u zemlji sambe, kafe i karnevala.

Dobro je poznato da se ime Dejana Petkovića u Brazilu izgovara s velikim poštovanjem, te da ga smatraju rame uz rame sa svojim majstorima fudbala, a sada je stigla i jedna potvrda toga.

ŠPANCI JAVLJAJU: Jović ostaje u Realu i dobija saigrača iz Srbije – na pomolu transfer koji ruši rekorde!

FOTO: HOTSPORT

Popularni Rambo dobio je najviše glasova u anketi koju je sproveo ugledi „Globo“, među stanovnicima Rio de Žaneira. Naime, na glasanju je trebalo odabrati idealnu postavu stranih fudbalera, koji su nosili dresove četiri najveća kluba iz Rija (Flamengo, Fluminense, Vasko de Gama i Botafogo), a s 28.524 glasa ubedljivo prvi bio je Petković.

„Peći“, kako ga Brazilci zovu za sobom je ostavio brojne legende, među kojim ja i Klarens Sedorf, koji je karijeru završio u Botafogu. Petković je tokom karijere nosio dres tri kluba iz Rio de Žaneira, pošto je igrao za Fluminense, Vasko de Gamu i Flamengo.

(VIDEO:YouTube/Srbajlo)

Idealna postava stranaca koji su igrali za klubove iz Rija: Gatito Fernandez – Migel Trauko, Karlos Gamara, Pablo Mari, Raul Kaseres – Dejan Petković, Klarens Sedorf, Đorđijan de Arasaketa, Dario Konka – Sebastijan Abreu i Paolo Gerero.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter