0
Evropske lige

DA TI SE U GLAVU ZAVRTI: Zbog ovih cifara Premijer liga mora da se završi po svaku cenu!

Objavljeno: 22.04.20 u 17:31

Fudbal je stao u svetu, a mnogima su za završetak sezone argument TV prava.

Dok pojedine zemlje poput Srbije imaju zanemarljive prihode od televizijskih dohodaka, u Engleskoj je situacija u potpunosti drugačija, te se od TV prava zarađuju milijarde funti.

NEVIĐENI FORMAT: Premijer liga našla način da završi sezonu – nekoliko utakmica nedeljno, jedan stadion…

Zbog toga ne iznenađuje da pojedine lige moraju da se završe po svaku cenu, a tu se ponajviše misli na one najjače. Premijer liga je prošle sezone od TV prava prihodovala neverovatnih 2,456,008,346 funti.

Engleska sezona bila je veoma zanimljiva prošle godine, Mančester siti je ligu osvojio sa 98 osvojenih bodova, dok je Liverpul imao bod manje na drugoj poziciji. Ostrvski fudbal praćen je širom sveta.

Mančester Siti jeste bio prvoplasirani tim prvenstva, ali je prihodovao 150,9 miliona funti, dok su ‘redsi’ zaradili 152,4 miliona. Čelsi je prihodovao 146, a četvrtoplasirani Totenhem 145,2 miliona funti. Ono što je posebno zanimljivo jeste da je poslednjeplasirani Hadersfild od TV prava zaradio 96,6 miliona funti.

Veliki novac ‘vrti se’ i ove sezone, jasno je zbog čega su čelnici engleske, španske i drugih najvećih liga odlučili da i po cenu ljudskog zdravlja fudbalske sezone moraju da budu završene.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter