0
Domaći fudbal

ZVEZDA DONIRALA TESTOVE ZA COVID-19 – BORJAN: Ko god da je igrao u Zvezdi pokazivaće uvek ljudskost!

Objavljeno: 21.04.20 u 13:21

Fudbaleri Crvene zvezde još jednom su pokazali društvenu odgovornost i veliko srce.

Nakon što su donirali novac za neophodne respiratore, crveno-beli su sada prikupili sredstva za kupovinu 4.000 brzih testova, a danas ih je u ime kluba vodećim ljudima Infektivne klinike u Beogradu uručio kapiten crveno-belih Milan Borjan.

Prvotimci su od državnih organa dobili informaciju da su našoj zemlji u ovoj situaciji najpotrebniji testovi kako bi se što više ljudi testiralo na korona virus, a četa Dejana Stankovića je veoma brzo reagovala. U veoma kratkom vremenskom periodu ceo tim Crvene zvezde je skupio novac za četiri hiljade testova koji će našim zdravstvu i te kako pomoći.

Kapiten Milan Borjan je neko ko se često odaziva humanitarnim aktivnostima, a u ovoj akciji koja je organizovana mnogo pre današnjeg uručivanja je kapitenski poveo svoju ekipu u jedan jedinstveni čin.

Mislim da je ovo način na koji je ekipa pokazala da ima veliko srce. Pre svega na čelu sa našim trenerom Dejanom Stankovićem i njegovim stručnim štabom uspeli smo da obezbedimo četiri hiljade testova za Infektivnu kliniku u Beogradu. Presrećan sam zato što smo pokazali da smo mi veliki i da je Zvezda velika, kao i da pravi igrači igraju u ovom klubu. Verujem da je ovo velika stvar koju smo uradili. Radimo mnogo akcija trudimo se da pomognemo ljudima koliko možemo. Klub je organizovao posete i podelu paketa članovima starijim od 65 godina. Zvezda je iznad svih nas, i to će biti zauvek tako. Uvek će pokazivati ljudskost ko god igrao u Zvezdi. Presrećan sam što smo jedna velika porodica – naglasio je Borjan i dodao:

– Nedostaje nam da da se vratimo na teren, nadam se da će sve ovo brzo proći da možemo da živimo normalan život, da svi koji su zaraženi ovim virusom ozdrave. Takođe, želim da se i navijači vrate na Marakanu i da krenemo gde smo stali.

FOTO: Crvena zvezda

Docent doktor Ivana Milošević zamenik direktora Infektivne klinike nije krila zadovoljstvo povodom ove humane akcije.

– Nama jako znači da su se sportisti i treneri Srbije a naročito Crvena zvezda sami dosetili da pomognu. Ima mnogo imena koji su nam pomogli. to je zaista divan gest. Lepo je za zdravstvene radnke kada osete podršku u ovakvom teškom trenutku. Još jednom, hvala svima – rekla je doktorka Milošević.

Doktorka Ivana Pešić-Pavlović iz službe za mikrobiologiju Kliničkog centra Srbije zahvalila se svim sportistima koji su donirali brze testove.

– Prvo želim da se zahvalim svim sportistima koji su ovo donirali. Pored PSR dijagnostike koju primenjujemo od prvog dana, ovi testovi su od izuzetnog značaja za brzu i efikasnu digjagnostiku. To veoma znači i našim pacijentima. Mi smo svi zajedno u ovoj borbi – rekla je doktorka Pešić-Pavlović.

Zoran Milić direktor firme Labteh koja je dostavila testove pohvalio je celokupnu akciju.

Želeo bih ovom prilikom da pohvalim dve strane. Prva su donatori, tačnije sportisti koji su uspeli da prikupe značajna novčana sredstva – vrednost donacije je tačno 100 hiljada eura, a druga strana je organizacija preko firme Dejana Stankovića, jer je on uspeo da okupi sve sportiste na jednom mestu. Kada dosta pojedinaca skupi novac na jedno mesto tada se ima jedna velika količina novca koja je značajna za pomoć – istakao je Milić.

FOTO: FK Crvena zvezda 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter