0
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina

VUKADINOVIĆ ZA HS: Želja mi je da se vratim u prašku Slaviju koja je saplela Inter i Barselonu! Ipak, prvo da završim posao u Vojvodini!

Objavljeno: 21.04.20 u 20:35

‘Proveo sam sedam godina u Českoj, a dve u njihovom gigantu, gde sam bio srećan, kao u Novom Sadu i moj bivši klub je oduševio Evropu’, kaže napadač.

Dribler, asistent, strelac… Sve karakteristike koje na terenu krase Miljana Vukadinovića. Kao klinac se otisnuo u Češku gde je proveo sedam godina, a vrhunac je prelazak u Slaviju iz Praga. Posle inostranstva vratio se u Zemun, obezbedio sjajnim partijama opstanak klubu, zatim se okušao u Napretku i zimus stigao u Vojvodinu. U otvorenom razgovoru za HotSport, krilni napadač se osvrnuo na postignuto, veliku želju da se nastavi sezona i sa ekipom dođe do zacrtanih ciljeva.

– Već smo šestu nedelju bez fudbala i pomalo sam iskreno nestrpljiv. Niko od nas ne uživa u trčanju i vežbama snage, a klub nam je nabavio i bickl da radimo malo tokom policijskog časa. Nadam se da će ubrzo doći dozvola da budemo na terenu – kaže Vukadinović.

Driblerima „fali lopta“ i nadmetanje.

– Igru na dva gola ne može ništa da zameni, kao i rad sa loptom. Fizika je važna, a sebe „nateram“ da se dobro pripremim i dok sam nastupao u Češkoj, oni su slični Nemcima, kod kojih je primarna snaga.

Mnogima nije poznato da je pored Miljana, brat Vukadin još duže u istoj zemlji.

– Proveo sam sedam sezona od drugoligaša Mas Tabarskom i onda je usledila selidba u Mladu Boleslav, a vrhunac su dve sezone u Slaviji i zatim povratak u Mladu Boleslav sa kojom imam i trofej namenjen pobedniku Kupa. Vukadin je čak 13 godina tamao, sada je član Kravine, nastupao je za Spartu, Jablonec i pre mene Slaviju.

Dani u gigantu iz Pragu se pamte.

– Voleo bih da se vratim u Slaviju, ali posle završenog posla sa Vojvodinom. Tamo sam se osećao sjajno, kao u Novom Sadu i došao sam na poziv trenera Nenada Lalatovića sa kojim je privilegija sarađivati. Stvarno sam od dolaska zimus osetio toplinu, posle problema sa povredom u Napretku.

Česki gigant je postao hit na evropskoj mapi.

– Kinezi su dosli pre pet godina kada sam bio tamo i njihova koncepcija je vezana za domaće igrače, a sve je dobro ukonponovao trener kog poznajem Indrih Trpsovski. Kupili su Stancijua za čak pet miliona evra od Anderlehta i dosta im fali štoper Sajmon Deli koga su prodali u Briž gde je sjajan.

Postoji neka tajna uspeha.

– Oduševili su Evropu igrom i remijima sa Interom u Milanu i kao gosti moćne Barseloni. Skladan tim, odgovoran i fizički besprekorni. Imaju dobru bazu, uslove, ulaganja su vrhunska i tamo napreduju Plzen, Jablonec…

Planovi sa Vojvodinom su jasni.

– Idemo u Evropu, borićemo se sa Partizanom za drugo mesto i plasman u završnicu Kupa Srbije. Vojvodina je pokazala uspon na svim poljima, a na sceni su talenti igrači poput Mirka Topića i Dejana Zukića i priliku čeka Mirić. Samo u slučaju ekstra ponude mogu da odem, ali sledi još posla i tokom leta.

Na kraju Vukadinović prati uspon svetskih talenata.

– Za mene je Sančo, koji igra na istoj krilnoj poziciji, ekstra klasa, vredeće „stotine miliona“. I Dortmund ima uvek bar pet talentovanih „zvezda“, a pokazali to sa Halandom. Dao je deset golova, daće još trideset, veoma ozbiljan potencijal – zaključio je na kraju razgovora Vukadinović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter