0
Domaći fudbal

FOTO: Privatna arhiva

BRAĆA DUDIĆ ZA HOTSPORT: Fudbal neće biti isti – ‘Obavezna testiranja, mečevi bez publike i treninzi u malim grupama’

Objavljeno: 21.04.20 u 11:58

‘U Austriji je prvo krenuo LASK iz Linca, po grupama od šest igrača, a 48 časova pre mečeva uslediće testiranje, drugi rang takmičenja neće se igrati’ – rekao je Ivan Dudić.

Nemci su prvi povukli potez u Evropi, pre dve nedelje počeli su sa treninzima u svojim kampovima, prateći rigorozne mere, a ostaje da dobiju još i dozvolu medicinske struke kako bi sezona mogla da počne 9. maja, naravno bez gledalaca. Polako slične principe prihvataju i države iz okruženja i kuju planove za drugi početak prolećne sezone, otkrivaju u razgovoru za HotSport braća Milan i Ivan Dudić.

– Polako se otvaraju i razgovori, kada je u pitanju transfer politika, mada mnogi čekaju nastavak sezone. Austrijanci su juče startovali sa treninzima u grupama od šest igrača. Lider prvenstva LASK prvi je krenuo, a zatim i Salzburg, Rapid i ostali timovi. Naredba je da igrači moraju da odrade testiranja 48 časova pred meč – rekao je Ivan Dudić.

Postoje problemi kada je u pitanju niži rang.

– Već negoduju iz Rida, koji je najbolji sa osam bodova prednosti, nalaze se na korak od povratka u elitu, mada, drugi rang se neće nastavljati. U narednom periodu će se verovatno odlučivati da li ispada poslednji, a na njegovo mesto ulazi ekipa sa prvog mesta.

Situaciju u Skandinaviji prati brat Milan.

– Igrači u Norveškoj svi su prijajvljeni na biro rada. Oni za prvi mesec dobijaju 100 odsto plate, drugi 80 posto, treći 60 porocenata… To je spas za manje ekipe. Rade po manjim grupama, a najava je da sezone ne može da krene pre 15. juna. Ističe Milan.

Prelazni rok nije priveden kraju u tom regionu.

– Pošto su uskraćeni za određeni period, nova odluka je na snazi da ekipe imaju dve nedelje pre starta da dopune timove, a što se tiče gledalaca, to bi moglo da predstavlja problem. Tamo ekipe dosta zarađuju od ulaznica, oko 30.000 evra po meču, pa ako ne bude tog prihoda, opstanak manjim klubovima nije zagarantovan.

Svi prate dešavanja u Bundesligi.

– Oni će da krenu, a posle njih i Šveđani, kkoji normalno treniraju i kod nji nema žestokih mera. Danci će jedno sedam dana posle Nemaca nastaviti prvenstvo. Na Kipru čekaju dozvolu za treninge, preostalo je osam kola do kraja i većina šampionata će se igrati u skladu sa dešavanjima, trebalo bi sva prvenstva da dobiju epilog do kraja juna ili jula – zaključio je Milan Dudić razgovor za HotSport.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter