3
Domaći fudbal

FOTO; Facebook

ZVEZDA MORA DA POPUNI BUDŽET: Oni su Zvezdine ‘zlatne koke’, a ne nose crveno-beli dres…

Objavljeno: 20.04.20 u 10:20

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić poručio je da je klubu za funkcionisanje potrebno između 20-25 miliona evra, a da će glavni prihodi iz inostranstva biti manji.

Sezona 2019/2020 nije završena i veliko je pitanje hoće li biti… Ali, klubovi već razmišljaju o sledećoj, jer pauze neće biti, te je najbolje planove praviti već sada kada čelni ljudi imaju vremena na pretek. Crvena zvezda živi od prodaje igrača u inostranstvo, ali čini se da ovog leta u svom ‘rukavu’ nema Nemanju Radonjića ili Dejana Joveljića.

Šansa za Crvenu zvezdu su igrači koji igraju u inostranstvu, a mogli bi da promene sredinu. Reč je o fudbalerima koji bi u Beograd mogli da donesu procente. Jedan od njih je Marko Grujić koji već dve godine zaredom igra kao pozajmljeni igrač u Herti iz Berlina. Mediji na ‘ostrvu’, ali i Nemačkoj pišu da će Jirgen Klop ovog leta ipak prodati Srbina i da on neće dobiti šansu na ‘ostrvu’.

Pominju se pojedini timovi iz Bundeslige, pre svega Ajntraht i Borusija Menhengladbah. Cena koju navodno traži Liverpul je 20 miliona evra, a deset posto pripada Zvezdi. Ipak, veliko je pitanje mogu li ‘crveni’ da prodaju Srbina za ovu cifru u jeku pandemije korona virusa i recesije koja nas sigurno čeka na leto i proleće. U svakom slučaju ako se Liverpul odluči za prodaju, Crvena zvezda će zaraditi preko milion evra, a možda i celih dva.

Jedna od opcija zarade novca jeste i prodaja Dejana Joveljića. Zvezda poseduje procente od prodaje mladog napadača koji nije dobio šansu u Ajntrahtu, ali je zadivio čelnike Anderlehta na pozajmici. ‘Ljubičasti’ žele da otkupe Srbina, ali je sve u rukama ‘orlova’ iz Frankfurta.

Šansa za zaradu Crvene zvezde je moguć transfer Nemanje Radonjića iz Marseja. Ali, to se ne nazire, čini se da tim sa ‘Velodroma’ računa na Srbina i sledeće sezone kada bi na jugu Francuske trebalo da se igra Liga šampiona.

Pominje se transfer Uroša Račića iz Valensije u Porto, ali Crvena zvezda tu nema procente. Dobila bi samo kompenzaciju, ali to nije velika svota novca. Kompenzaciju UEFA crveno-beli bi mogli da dobiju i ako Predrag Rajković napusti Rems.

0
0

3 Komentara

  1. Ma, ne kažem ja da g. Noveski nije u pravu, ali mislim da su Zvezdine prave zlatne koke ona dva čuvena “kapitalca” Ben i Boaći, koji su se proslavili sa vanvremenskim golovima iz penala u SLS! Mislim da je došlo do poremećaja sistema vrednosti, kod emisara stranih klubova! Oni ne znaju šta su propustili time što ne pokazuju nikakvo intetesovanje za Bena i Boaćija. Oni verovatno misle da će im neko drugi bolje izvoditi penale i aute! Kuda ide ovaj svet?!

    0
    0
    Odgovori
  2. MANIPULACIJA, LAZ, PREVARA O NAVODNIM ZLATNIM KOKAKAMA … 20 miliona ER-a za marka gruica .. ha, ha, … (zvezda-drzava je platila da za liverpul potpise za navodnih 7 miliona ER-a) nazovi igraca-fudbalera, i tako redom … A SVE DA SE OPRAVDA RAD BANKMATA. aman terzicu, dokle, dokle ides sa MANIPULACIJAMA, LAZIMA, PREVARAMA … DA OPRAVDAS PLJACKU NA TERENU I VAN JEGA … nadaj mo se posle svega ovog sto se u svetu desava … da ce se neko u i oko RUPE osvestiti.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter