0
Domaći fudbal

FOTO: Jelena Grlić / FK Vojvodina

LALATOVIĆ NE MENJA STAV KOJI JE REKAO ZA HS: I dalje sam za to da se odigra samo 30 kola!

Objavljeno: 20.04.20 u 14:05

Šef stručnog štaba Vojvodine je za klupski sajt izneo isti stav kao za HotSport pre dve nedelje, a to je da SLS treba da se završi posle 30 kola.

Posle više od mesec dana od kako je uvedeno vanredno stanje u Srbiju, pandemija korona virusa konačno je barem donekle počela da slabi. Iz tog razloga, državni organi odlučili su da postepeno ublažavaju mere prevencije širenja virusa, a ljubitelji fudbala nadaju se da je to znak da bi uskoro i sportska takmičenja u zemlji mogla biti nastavljena.

Za sada, plan je da između četvrtog i 10. maja sa radom počnu teretane, a šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović nada se da bi početkom narednog meseca i njegovi igrači konačno mogli da budu zajedno i treniraju pod njegovom komandom.

– Rekao sam ranije da ćemo sa treninzima u našem FC „Vujadin Boškov“ verovatno krenuti između prvog i četvrtog maja, ali to je bila samo moja pretpostavka, pošto sam računao i nadao se da će se situacija u vezi sa korona virusom do tada smiriti i da će zajednički treninzi biti potpuno bezbedni. Ja se i dalje nadam da ćemo početkom narednog meseca moći da počnemo pripreme za nastavak sezone i to u našem trening centru, gde bismo ipak bili izolovani od kontakta sa drugim ljudima, ali naravno, to će zavisiti od razvoja situacije u državi i stanja u vezi sa pandemijom – kaže Lalatović.

U srpskoj sportskoj javnosti još uvek traje debata u vezi sa tim šta treba uraditi sa sezonom koja je prekinuta.

– Rekao sam još ranije da mislim da bi bilo optimalno da se ove sezone odigra samo 30 kola, plus Kup, te i dalje smatram da je to najbolje rešenje. Naravno, ovo je moj lični stav kao trenera i čoveka iz fudbala, jer evo, prošlo je već skoro 40 dana od kako su igrači na pauzi, a toliko dugo bez zajedničkih treninga ne budu ni između dve polusezone. Kad se okupimo, biće nam potrebne minimum tri nedelje zajedničkog rada pre nego što počnemo sa odigravanjem utakmica. Ako nakon toga budu morali da igraju previše mečeva za kratko vreme, rizik od povreda biće veliki i time dovode u opasnost svoju karijeru, zbog čega na velikom gubitku mogu biti ne samo oni, nego i klubovi koji imaju mogućnost da zarade od njihove prodaje – napominje Lalatović.

Šef stručnog štaba Vojvodine je izričit u stavu da individualni treninzi nisu dovoljni za održavanje potrebne fizičke spreme.

– Poštujem to što rade naši kondicioni treneri Aleksandar Janković i Saša Semeredi i čast mi je što imam dva takva vrhunska stručnjaka u svom timu, ali igračima je to dovoljno samo da im tela „ne zarđaju“ i da im se smanji mogućnost povrede kada krenemo sa radom na terenu. Jednostavno, igrači su već sada nespremni i takvi će se pojaviti na okupljanju, kad god ono da bude. Način na koji sada treniraju jeste moderan i u skladu sa onim što smo se dogovorili, ali ukoliko nema skoka, šuta, duel igre i generalno rada sa loptom, onda to prosto nije to. Da su dovoljni treninzi kod kuće, onda bi svi i inače samo tako radili – kaže Lalatović.

Poput ostalih građana, on se nada da će vanredno stanje što pre proći, ali ističe da nema nameru da se žali na bilo koju meru koju je uvela Vlada Srbije.

– Kao trener i nekadašnji igrač, ja sam navikao na karantine, tako da mi ovo ne pada toliko teško. Jednostavno, namestio sam glavu da je situacija trenutno takva kakva jeste i to je to. U međuvremenu se trudim da treniram, šetam, čitam, vozim bicikl i provodim vreme sa svojom decom i prijateljima. Jednostavno, kad naša medicinska služba, policija i vojska mogu svaki dan da se izlažu opasnosti i bore za živote ljudi, onda mi ostali stvarno nemamo prava da kukamo. Takođe, moram da pohvalim i našu državu na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem na velikom naporu i borbi da što više naših građana sačuva od smrti. U takvoj situaciji, kada je mnogo ljudi na respiratorima po bolnicama, sajmovima i drugim objektima, mi što sedimo kod kuće stvarno nemamo pravo da se žalimo na bilo šta – ističe Lalatović.

Šef stručnog štaba Voše sve vreme vanrednog stanja provodi u Novom Sadu.

– Od prvog dana vanrednog stanja, boravim u Novom Sadu, gde sam zaista fantastično prihvaćen i gde se bukvalno osećam kao kod svoje kuće. Bez obzira na to koliko će trajati vanredno stanje, ovde definitivno nameravam i da ostanem, a naravno, voleo bih da se ova situacija što pre smiri i da svi možemo da se vratimo našem normalnom životu – poručio je Lalatović.

FOTO: FK Vojvodina/Jelena Grlić

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter