0
Fudbal

LUTALI TRI MESECA PA SE VRATILI KUĆI: Fudbaleri Vuhana proputovali svet i konačno došli kući!

Objavljeno: 19.04.20 u 20:26

Kineski fudbalski klub Vuhan Zal vratio se danas u matični grad nakon više od tri meseca odsustva zbog pandemija korona virusa.

Fudbaleri Vuhana su u januaru otišli na zimske pripreme u Španiju, ali su u inostranstvu neplanirano ostali čak 104 dana. Posle dužeg tranzita u Nemačkoj sleteli su na aerodrom u Šenženu gde su morali da prođu tronedeljni karantin.

Po povratku u Vuhan, priređen im je emotivan doček više stotina navijača na železničkoj stanici u tom gradu.

– Posle više od tri meseca lutanja, članovi tima su konačno krenuli kućama – navedeno je iz kluba na društvenim mrežama.

Okupljeni navijači su nosili odeću u timskoj narandžastoj boji, pevali i igračima davali cveće. Igrači Vuhana će sada biti sa porodicama pre nego što nastave da treniraju.

Ekipa Vuhana je početkom januara otišla u Malagu na pripreme, ali im je u tom gradu naređen strogi karantin. Trener Hoze Gonsales je tada rekao španskim medijima da igrači nisu zaraženi korona virusom i tražio je da se oni ne ‘demonizuju’.

Kineska Super liga je trebalo da počne 22. februara, ali je odložena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter