0
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

IVICA KRALJ ZA HS: Nema smisla igrati samo četiri kola! Nećemo smanjivati plate igračima

Objavljeno: 18.04.20 u 11:24

Videćemo kako će se ovo rešiti, a imaju i tri utakmice Kupa Srbije, koje treba da se odigraju zbog mesta koja garantuju Evropu – rekao je predsednik Mačve.

Teško je do tančina isplanirati nastavak sezone, što će u narednim danima, nakon Vaskrsa, biti zadatak FS Srbije i zajednice superligaša i prvoligaša. Pre toga sačekaće se preporuke, posle sastanka UEFA, koji je zakazan za 23. april. Čelnici UEFA insistiraju da čim se steknu uslovi sezona bude nastavljena.

Videćemo, kako će se sve odvijati i koliko je realan period da se sve završi. Igrati četiri kola nema nikakvog smisla, a da se onda računa krajnji plasman, pošto po pravilu ekipe mogu da budu uskraćene za 21 bod, što je dosta, kada pada konačna odluka –

Predsednik Mačve i bivši as Partizana, Porta, PSV Ajndhovena i reprezentacije Jugoslavije čeka konsultacije.

Za sada smo imali neke razgovore, ali ništa konkretno, pošto je predsednik Kokeza bio odustan zbog poznatih problema sa koronavirusom. Jasno je da ako se nastavi, da treba da odigramo sve ili ništa. Ne pričam to iz ugla Mačve kako bismo imali priliku za opstanak, već je napravednija odluka na terenu.

Spominjala se mogućnost proširenja lige za dva kluba i da niko ne napusti elitu.

– Situacija je specifična, ima niz predloga, ali važno je da ovo prođe i da ekipe počnu sa treninzima. Potoje indicije da sezona može da počne posle 1. maja, a tada je neophodno bar tri nedelja za pripremu igrača kako bi u nekoj meri bili spremni.

Presudno za bolje rezultate može da bude veći fond igrača.

– Igranje svaka tri dana nije problem za Zvezdu, Partizan i Vojvodinu. Ostale ekipe su realno u problemu, a nema druge. Jedna sezona mora da se ‘žrtvuje’ blizu je nova i vremena je malo za planove i poteze. Belgija i Škotska su hteli kraj, ali su sada odustali.

Kontakt sa trenerom Draganom Aničićem je kontantan.

– Igrači imaju program od strane trenera koji me informiše. Uglavnom sam kod kuće, poštujem mere izolacije, kao i moja porodica. Ćerka Sara se vratila iz Amerike, tako da smo na okupu.

Kriza trese mnoge klubove, smanjuju se plate igračima.

– Razgovarali smo na ovu temu i do daljeg neće se ništa menjati. Pokušaćemo da tako i ostane. Igrači su svesni da nije lako doći do novca. naše opredeljenje je da 60 procenata budu domaći igrači, u podmlatku imamo tri momka koje polako spremamo za scenu.

Postoji predlog da svaki klub od naredne sezone treba da ima po dva mlada igrača, u Mađarskoj za takav potez ekipe dobijaju novčani bonus od Fudbalskog saveza.

– Nije loše da i kod nas zaživi nešto slično. Može da znači klubovima. Šta će sada, posle ovoga da se desi, treba sačekati odluke.

Na kraju, Kralj prati dešavanja u fudbalskoj Evropi.

– Većina ima manje ili više problema, a tamo gde su prihodi od TV prava ogromni nema odustajanja. Samo da se ovo reši. Ima vremena, igraće se ponovo fudbal. Rekao je za HotSport Ivica Kralj.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter