0
Evropske lige

INIJESTA: Barsa nikada neće imati generaciju kakva je bila moja

Objavljeno: 17.04.20 u 18:44

„Takva generacija se nikada više neće stvoriti, ali to ne znači da Barselona neće biti tako jaka. Mi smo bili momci iz Barsine škole, neverovatno je da se tako skupimo..“

Andres Inijesta, legenda Barselone, kaže da slavni katalonski klub nikada neće imati generaciju kakva je bila njegova, ali i da veruje da će neki novi tim ponoviti takve uspjehe.

Inijesta je bio jedan od simbola Barsine dominacije španskom i evropskom scenom, jedan od igrača koji su izašli iz čuvene škole ktalaonskog kluba, „La Masije“, uz Lea Mesija, Ćavija Ernandeza, Karlsa Pujola, Džerara Pikea i Serhija Busketsa.

– Takva generacija se nikada više neće stvoriti, ali to ne znači da Barselona neće biti tako jako. Mi smo bili momci iz Barsine škole, nevjerovatno je da se tako skupimo… Odlazili smo jedan po jedan, to je proces… Barselona sada ima drugačiji sastav, ali i dalje ima top igrače – rekao je Inijesta.

Tim Barselone u finalu LŠ 2011. protiv Junajteda – Valdes – Dani Alveš, Pike, Maskerano, Abidal – Buskets, Ćavi, Inijesta – Pedro, Vilja, Mesi

35- godišnji Inijesta u sumrak karijere nastupa u Japanu, gde je član Visel Kobea.

– Trenutno razmišljam kako da produžim karijeru, jer uživam u fudbalu. Imam ugovor do 2021. godine, motivisan sam, želim da igram… Jednog dana, normalno da želim da se vratim u Barsu. Ne znam u kojoj ulozi, ali voleo bih – istakao je Inijesta.

Podsetimo, čuvena Barseina generacija za deset godina, od 2005. do 2015. godine, osvojila je četiri Lige šampiona, sedam titula u Španiji, uz popularni „tika-taka“ fudbal, koji do tada nije viđen.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter