6
Domaći fudbal

HS PROJEKCIJA: Da li bi ovo mogao da bude tim Zvezde koji će napasti LŠ posle korona virusa?

Objavljeno: 17.04.20 u 14:06

Pandemija korona virusa zaustavila je fudbal u celom svetu, samim tim i u Srbiji, te još uvek nije poznato hoće li se ili ne sezona završiti.

Crvena zvezda je jasno poručila da je za to da se prvenstvo nastavi u junu i julu, a da nije protiv toga da se kalendar skrti i odigra bez plej-ofa. Kako god da bude crveno-beli su na dohvat ruke do 31. titule u istoriji kluba i novim kvalfikacijama za Ligu šampiona, koje bi za srpskog šampiona mogle da počnu 11. avgusta.

U medijima je već počelo da se nagađa sa mogućim pojačanjima, iako je mnogo rano o tome pričati, mada ne bi bilo da nije pandemije korona virusa. Zbog toga je HotSport odlučio da projektuje tim crveno-belih za evropske kvalfikacije, ako se navodne želje Zvezdana Terzića, Mitra Mrkele i Dejana Stankovića ostvare.

Nema dileme da bi golman i kapiten tima ostao Milan Borjan. Momak iz Knina je više nego uspešno crveno-bele vodio kroz tri ciklusa kvalfikacija i nema sumnje da će to učiniti četvrti put. Promena ne bi trebalo da bude ni na poziciji desnog beka gde bi ostao pouzdani Marko Gobeljić. Nezamnejiv u ovom trenutku je i heroj Crvene zvezde iz Salcburga i Berna Miloš Degenek. Do promene moglo bi da dođe na poziciji levog štopera kog su ovog proleća igrali Nemanja Milunović i Srđan Babić. Sada bi njih mogla da zameni velika želja Crvene zvezde duži niz godina Bogdan Planić. Brzonogi štoper koji bi se uklopio u sistem Dejana Stankovića koji insisitra na visokoj odbrani. Takođe, zimus se pominjao gorostasni Stefan Šapić koji nije spor, a dobija sve duele u vazduhu. Ipak, kako je HS već pisao, Čukarički nije spreman da se za mali novac odrekne mladog štopera. Ako se odluči za ostanak, levog beka igrao bi Milan Rodić, a pominje se i dolazak od leta slobodnog Filipa Mladenovića. Ipak, Čačanin je zimus za HotSport poručio da ga povratak u Srbiju ne zanima.

Na sredini bi moglo da bude najviše promena u odnosu na tim koji smo gledali jesenas i u prvih nekoliko nedelja proleća. Zadnjeg veznog igrao je Njegoš Petrović, a on bi u slučaju dobre ponude već na leto mogao u Evropu. Željena zamena je Mirko Topić iz Vojvodine, jedan od najtalentovanijih fudbalera u Srbiji. Takođe, šansu bi dobio oporavljeni Seku Sanogo koji bi igrao u oba smera. Pozicija plejmejkera je čini se zagarantovana mladom Veljku Nikoliću, a za mesto u timu bi se svakako borili Branko Jovičić i Mirko Ivanić, dok je veliko pitanje oko Dušana Jovančića.

Na krilima većih promena ne bi bilo. Desno bi kao i do sada delovao El Fardu Ben koji je produžio ugovor, dok bi levo dejstvovao mladi i poletni Željko Gavrić. Pojedini mediji su pustili probni balon zvani Miralem Sulejmani, ali je jasno da bivši fudbaler Partizana pored ‘Delija’ teško može do crveno-belog dresa. Kao pojačanje pominje se mlada nada Čukaričkog Milutin Vidosavljević, tu je Mateo Garsija, a šansu će svakako sazreli u Grafičaru Jug Stanojev.

Najveći problem Crvene zvezde je svakako napad gde je do sada prednost imao Ričmond Boaći, ali njega ozbiljno u poslednje vreme muče povrede i veliko je pitanje hoće li Zvezda rizikovati kao prošlog leta kada je ostala bez napadača iz medicinskih razloga. Milan Pavkov je sve dalje od pozicije startera, a Tomane je zagonetka koja traje. U medijima se uveliko pominje dolazak reprezentativca i heroja Srbije iz 2017. godine Aleksandra Prijovića. Tu su problem milioni koje rođeni Švajcarac zarađuje u Al Itihadu, iako tamo ne igra, već trenira u Beogradu. Takođe, snažni napadač je velika želja PAOK-a sa kojim je osvojio titulu u Grčkoj i u Solunu ga smatraju božanstvom.

Sam generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić je poručio da će budžet za dovođenje pojačanja biti mnogo manji zbog finansijske krize koja će pogoditi fudbal posle korona virusa. Ne treba očekivati velike promene, ali ako Zvezda hoće u Evropu, pojačanja su preko potrebna.

Projektovani sastav sa igračima o kojima se spekuliše:

Borjan – Gobeljić, Degenek, Planić (Šapić), Rodić (Mladenović) – Topić (Jovičić), Sanogo, Nikolić, Ben, Gavrić – Prijović (Boaći).

0
0

6 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter