3
Domaći fudbal

ZVEZDAN TERZIĆ: ‘Gasprom’ ne napušta Zvezdu, nastavak prvenstva zavisi od nove evropske sezone, živimo od prodaje igrača!

Objavljeno: 15.04.20 u 21:10

Gost Zvezda TV-a i lepe voditeljke Tatjane Šajković bio je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

Prvo pitanje za Zvezdana Terzića bilo je vezano za nastavak suspendovane sezone zbog pandemije korona virusa. Evo šta je generalni direktor Crvene zvezde rekao:

– Niko ne može sa sigurnošću da kaže kada će se nastaviti i da li će se nastaviti prvenstvo. Mi smo u kontaktu sa UEFA sa Zoranom Lakovićem, sa predsednikom FS Srbije Slavišom Kokezom, Partizanom i direktorom lige Bulatovićem. Postoje tri modela u UEFA da se prvenstva završe, jedno je da se odigra sve po planu, drugo da se lige skrate i treće da se sve okonča kako je sad. Za koji će se model odlučiti FS Srbije zavisi od pandemije korona virusa, ukidanja vanrednog stanja i odluke UEFA kada će se igrati kvalfikacije za novu sezonu evrokupova. Reč će dati struka, pre svega oni zaduženi za fizičku pripremu. Lično se nadam kao generalni direktor Crvene zvezde da će se sva takmičenja završiti na terenu regularno. Mi smo prvi i ne bismo voleli da se baca senka na titulu koju ćemo osvojiti ili koju bismo mogli osvojiti. Ako bi se 1. maja ukinulo vanredno stanje bilo bi potrebno dve-tri nedelje treninga grupnog, što znači da bi sve počelo krajem maja. Nama je potrebno 14 termina za ligu i kup. Odmah potom bi nas čekalo još 56 utakmica u novoj sezoni, za to moraju i medicinski radnici da se pitaju. Realno je da se sezona nastavi krajem maja i da se odigraju samo četiri preostala kola bez plej-ofa i Kup Srbije. Tako bi igrači mogli na pripreme do kvalfiakcija za Evropu. Po nekom planu koji ima UEFA, Zvezda bi krenula u kvalfikacije za Ligu šampiona 11. avgusta. Zoran Laković mi je rekao da će jedna sezona morati da se žrtvuje, da li ova ili nova. Ne zaboravite, sledeće leto je Evropsko prvenstvo. Ne sedi se skrštenih ruku, sve vreme smo u komunikaciji sa UEFA, FS Srbije, Superligom Srbije i Partizanom – istakao je Zvezdan Terzić.

Generalni direktor Crvene zvezde očekuje da se fudbal do naredne sezone ili septembra igra bez publike.

– Ubeđen sam da će nastavak prvenstva biti bez publike, moguće je da se cela naredna sezona odigra bez publike. Svi ćemo pretrpeti veliku štetu. Crvena zvezda je deo evropskog sistema, doživećemo domino efekat. Mi 85 posto svog budžeta regenerišemo iz inostranstva, problemi Evrope reflektovaće se i na nas. Klubovi će gubiti od 25 do 30 posto zarade od ulaznica, to znači manje budžete.

Gasprom ostaje u Zvezdi.

– Demantujem vest da Gasprom napušta Zvezdu. Naftni gigant ostaje čvrstim ugovorom za nas naredne četiri godine – jasan je bio Terzić.

O smanjenju plata igračima za tri meseca zbog korona virusa.

– Juventus četiri meseca neće uplaćivati novac igračima. Barselona je Mesiju i drugarima smanjila plate za 70 posto. Crvena zvezda će takođe biti pogođena finansijskom krizom i morali smo da sledimo korake najvećih klubova. Moramo i mi da redukujemo budžet.

Jedno od pitanja bilo je vezano za dolaske Zdravka Kuzmanovića, Aleksandra Prijovića i Branislava Ivanovića.

– Sve su to dobri igrači, sa Stankovićem svaki dan o pojačanjima. Nama su pogledi upereni na drugu strane, postoje tri druga igrača koja su u našem fokusu. Planiramo, ali još je rano za imena, rano je pričati za ovu trojicu igrača.

Vremena za transfere neće biti mnogo, a ni budžeta, to bi mogla biti šansa za igrače iz omladinskog pogona.

– Kad nije bilo novca 2014. godine forsirali smo decu, nismo imali rezultate i publika je 2015. godine povikala ‘Uprava napolje’. Sada igramo Ligu šampiona i pitaju nas gde su Zvezdina deca. Pokupili smo najbolju decu u Srbiji, ali ne smemo ih forsirati, moramo biti strpljivi. Priznajem da smo zakasnili sa Gavrićem i Nikolićem.

Crvena zvezda je ove sezone igrala Ligu šampiona, a zimus je prodala Marina i Degenek je bio na izlaznim vratima. Pitanje je bilo da li je bilo potrebe da se oni prodaju…

– Uvek će morati da se prodaju igrači Crvene zvezde. Moramo svake godine da prodajemo igrače za bar deset miliona evra kako bismo poslovali pozitivno. Šest godina više zarađujemo nego što trošimo novca – zaključio je Zvezdan Terzić.

0
0

3 Komentara

  1. “ZVEZDAN TERZIĆ: ‘Gasprom’ ne napušta Zvezdu, nastavak prvenstva zavisi od nove evropske sezone, živimo od prodaje igrača!” Sreća je što su ovi vredni Zvezdini pregaoci Terzić i Mrkela, bili pravi šmekeri i imali nos za dovođenje pravih pojačanja! Sada će debelo naplatiti “kapitalce” koje su lično selektirali uz malu pomoć onog pedantnog stručnjaka i velemajstora kvalifikacija doktora Milojevića! Čim prođe ovo ludilo sa koronom, nastupiće novo ludilo na Marakani! Emisari raznih klubova će čekati u redu za igračima bez motoričkih sposobnosti poznatim “kapitalcima” Benom, Boaćijem, Sanogom I ostalim bakračima. Pošto neće moći prodati nekvalitetne “kapitalce”, udarni tandemTerzić/Mrkela će rasprodati mlade i talentovane igrače Zvezde, a Zvezdi će ostati trećerazredni “kapitalci” da nam se smeju protivnici!

    0
    0
    Odgovori
    • Anonimni kuca tvoja je u Humskoj vodi brigu o debelom krmku i Zeksu Panticu,da ih sto vise slusas kako laju protiv Crvene Zvezde a ti da uzivas slusajuci njih
      .

      0
      0
      Odgovori
  2. cuj “ ZIVIMO OD PRODAJE IGRACA …“ ko ovde koga z…..a !? koji vic … iz RUPE. terzicu, ko je veci MANIPULATOR, PREVARAN, LAZOV … TI ili covic ? mrtva trka… u ova zla i teska vremena …

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter