0
Domaći fudbal

FOTO: FK Inđija

STEFAN PURTIĆ ZA HS: Koković nije računao na mene, napredovao sam od odlaska iz Voždovca!

Objavljeno: 15.04.20 u 14:57

Uželeli su se igrači zajedničkih treninga, takmičarskih utakmica, a prinudna pauza ‘ukočila’ je uspon Stefana Purtića, igrača Voždovca na pozajmici u Inđiji

Kako to često biva, mladi vezista je kumovao zlata vrednoj pobedi domaćina, nateravši upravu ‘zmajeva’ da smeni trenera Radomira Kokovića. Jedan od razloga rastanka sa klubom bio je bivši trener.

– Shvatio sam da u životu nije ništa slučajno, a skockala se ‘osveta’ Voždovcu, gde sam proveo osam godina. nisam pomišljao da odem i onda poslednjeg dana prelaznog roka se otvorila solucija za Inđiju kao dar sa neba i pogodak u centar – rekao je za HotSport Purtić.

FOTO: FK Inđija

Brojni detalji su naterali igrača da promeni klub.

– I nisam jedini, sličan put su izabrali mnogi, a usledio je kao i kod mene napredak. Doša osam u situaciju da dolazim na treninge pod tenzijom, da mi se meri greška na kašičicu. Menjali su mi mesta, slali na poziciju štopera, a imamo tu reprezentativca. Postao sam bez razloga trn u oku šefa.

FOTO: FK Inđija

Prelomio je u ‘minut do dvanaest’.

-Video sam da za mene nema mesta, povukao riskantan potez i dočekan sam sjajno u Inđiji. Od strane čelnika kluba, a posebno šefa struke Janjića koji mi je dao priliku i uzvratio sam na najlepši način. Asistencija protiv zvezde i gol mom Voždovcu. To sam očekivao kao nagradu za sve što je prošlo.

Sada se situacija okrenula u potpunosti.

– Samo da nastavimo takmičenje i pokažemo doa Inđija zaslužuje da bude u eliti. Očekujem nastavak sezone, a iskreno ova ekipa ima kvalitet i da sezona tek počinje bodovna zaliha bi bila dobra.

Na muci se poznaju junaci, a teško je bez fudbala.

Nije isto samo trčati i raditi vežbe. Održavamo kondiciju, čekamo i nadamo se okupljanju oko 1. maja. Postoje najave da ćemo završiti sezonu bez publike, a tako je i najbolje.

FOTO: Voždovac

Svaki mladi igrač ima nekog idola.

– Volim da gledam Buskeca, Fernandinja i našeg Matića. Igraju na mojoj poziciji, a nekako smo slične građe i važno mi je da opet budem na visokom nivou kroz utakmice.

Purtićeva velika želja je dres reprezentacije.

– Želim da obučem dres mlade selekcije Srbije Noseća je moja generacija, rođeni 1998. godine i mlađi. Za to je potrebno još dosta dobrih partija, golova, što će doći uz mnogo rada, a na leto možda odem u Evropu – rekao je za kraj razgovora za HotSport Purtić.

Naslovna fotografija: FK inđija

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter