1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: HOTSPORT

VANJA UDOVIČIĆ: Sport bez publike bar do septembra!

Objavljeno: 14.04.20 u 14:35

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić govorio je o sportu posle pandemije korona virusa, jedna stvar je sada jasnija.

Ministar Udovičić poručio je da publike na stadionima i u halama sigurno neće biti do septembra.

– Slušajući savete eksperata, domaćih i SZO, stav je da se do kraja godine sportska takmičenja nastave bez prisustva publike, okolnosti se menjaju iz dana u dan, ali ne možemo sa sigurnošću tvrditi da će to biti do kraja godine, ali sam siguran da će bar do septembra, odnosno da će kraj sezone 19/20 biti bez publike – istakao je Vanja Udovičić.

Proslavljeni srpski vaterpolista je poručio da je najteže sportistima koji su navikli na rad od šest sati dnevno, a sada imaju samo dva sata u svojim kućama.

– Posebno je sada važan rad na psihičkoj pripremi. Nije lako kada znate da su vam takmičenja otkazana, da ste se spremali četiri godine za OI ili kvalifikacije, da je to odloženo, plus pitanja ugovora jer se sponzori povlače. Jako je teško ostati na vrhunskom nivou i biti profesionalan do samog kraja, tu nam je želja da u saradnji sa njima, sa psiholozima, nutricionistima. trenerima, kroz iskustva drugih, pomognemo i omogućimo da ovaj period prođe što bezbolnije.

Sportski savezi su dužni da do 1. juna dostave plan o nastavku takmičenja.

– Najveći problem su nam regulative međunarodnih organizacija, svaka se opredeljuje za svoju, već imamo primere različitog postupanja i pokušavamo da nađemo rešenje. Dobra stvar je da prvi put neke stvari možemo da predvidimo ili vidimo iskustva drugih zemalja koej su ranije zahvaćene pandemijom.

Vanja Udovičić je na kraju poručio da sportski klubovi ne žure, jer je zdravlje svih građana na prvom mestu.

– Bitno je da sačekamo eksperete, najbezbedniji trenutak, da ne srljamo. Biće vremena za sve i da se ponovo na velikim takmičenjima čuje ‘Bože pravde’ – zaključio je Udovičić.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter