0
Domaći fudbal

FOTO: YouTube/Printscreen

PROSINEČKI: Zvezda je pokazala da može protiv najvećih, Stankoviću neće biti lako posle Milojevićevih uspeha

Objavljeno: 13.04.20 u 12:43

„Mnogo mi je drago što su se stabilizovali i ostvarili kontinuitet igranja u UEFA takmičenjima“

Robert Prosinečki, legendarni fudbaler i nekadašnji trener Crvene zvezde istakao je da mu je drago što su crveno-beli i zagrebački Dinamo kontinuirano učesnici evropskih takmičenja.

– Mnogo mi je drago što su se stabilizovali i ostvarili kontinuitet igranja u UEFA takmičenjima. Zvezda i Dinamo su napravili čudo za ovaj deo Balkana. Plasirati se u Ligu šampiona kroz nezgodne kvalifikacije je velika stvar. Znam koliko to znači i finansijski za klub. Došlo se na dobar nivo, bilo je utakmica na kojima se pokazalo da se može parirati i najvećima, ali snovi o prolasku u osminu finala nisu realni – rekao je Prosinečki za „Sportski žurnal„.

Trener Kajzerija redovno prati dešavanja u Ljutice Bogdana.

– Neće mu biti lako posle Milojevih velikih rezultata. Ulasci u Ligu šampiona finansijski su stabilizovali klub, znam da će se sada tražiti novi takvi uspesi. Drago mi je da je Zvezda na pragu nove titule, loše je što se ne zna kad će se nastaviti sezona i kako će izgledati evropske kvalifikacije. To su problemi koji sve muče.

Španska „Marka“ uvrstila je Zvezdinu generaciju iz 1991. godine kao treću najbolju u istoriji fudbala.

– Čudesno! Neverovatna je to pohvala za sve nas iz te generacije Crvene zvezde. Trebalo bi uživati u tom podatku. Sada smo u vremenu kad klubovi sa naših prostora nisu u prilici da ponovo budu šampioni Evrope, previše je ulaganja bogatijih. Teško može da se parira. Dodatnu dimenziju našem izboru daje podatak da je u pitanju jedan od najpoznatijih svetskih listova, zna se šta znače Marka, Gazeta, L’Ekip… Zvezdina slava uvek će biti velika, naravno, uz obavezu da se što više osvajaju trofeji i izlazi u Evropu – rekao je Prosinečki.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter