1
Domaći fudbal

FILIP STOJKOVIĆ ZA HS: Kada završimo karijere i uz kaficu budemo pričali, bićemo svesni uspeha sa Zvezdom!

Objavljeno: 12.04.20 u 13:04

Napravili smo mnogo za klub i nas, a mogu naslednici ponovo do Lige šampiona, ako ginu za grb i uz sjajnu podršku navijača – ističe desni bek.

Vratio se Filip Stojković u Crvenu zvezdu sa kojom je ispisao stranice istorije kluba, a onda se predposlednjg dana Avgusta preselio u Rapid. Nova destinacija je Beč, grad iz bajke za život, gde se popularni Žule u potpunosti uklopio, kao i u ekipu sa kojom je u vrhu tabele. Prinudni odmor provodi u krugu porodice, radi individualno, čekajući povratak na scenu.

– Polako kreće na bolje, a sledeći korak je otvaranje manjih šoping molova. Treniram u kući i onda popodne imamo dozvolu da radimo u klupskoj teretani. Očekujem da za desetak dana krenemo sa radom po grupama u nadi da će se sezona nastaviti u drugoj polovini maja – kaže za HotSport Stojković.

Postoje dileme kada je u pitanju plej-of.

– Sve zavisi od termina, a ako se proceni da će se sve odužiti uslediće samo jedan krug, a cilj Rapida je da ostanemo na trećem mestu i izborimo direktan plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

Austrijske ekipe imaju zapaženu ulogu na evropskoj sceni.

– Salzburg, LASK i Vofbsberger su ove sezone skupili dosta bodova i igrali su dobro, a izgleda da se bliži kraj vladavine do ove sezone neprikosnovenog Salzburga sa kojim smo igrali dva puta nerešeno. Lider je LASK, koga je Rapid ‘razbio’ sa 4:0, tako da je zanimljivo. Ipak, otišli su Haland i Minamino, ali i dalje su oni dobri, guraju mlade, sjajno rade skauting.

Uspeo je defanzivac u četiri meča da izbegne ‘skalp’.

– Iz vremena kada su igrali sa Zvezdom, došlo je do promena, mada imaju nove ‘zvezde’ koje će se pokazati kao dobar tim. Ulaže se dosta, što mora da donese profit.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Robert Levandovski mačka! 💪 #Lewandowski #Bayern #Corona

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

Uspesi sa crveno-belima često naviru, a ekipa je imala zajedništvo.

Kada završimo karijere i budemo uz kafu pričali, bićemo svesni urađenog sa Zvezdom. Napravili smo mnogo za klub i nas i često se čujem sa Savićem, Gobeljjom, Borjanom, Jovičiće, Vulićem… Svi su kod kuće i čekaju povratak na teren.

Mnogo je teško ostvariti toliko podviga za tri sezone.

– Mogu naslednici ponovo da dođu do lige šampiona uz recept, da se bore i ginu za grb kao mi i da uz podršku sjajnih navijača nema više (ne)moguće misije u fudbalu. Vera u sopstvene mogućnosti, motivacija i jasan plan su deo uspešne strategije.

Na kormilu Crvene zvezde je odnedavno bivši legendarni fudbaler Dejan Stanković.

– Pratim pomnog kada imam vremena, a deki je zvezdaš, doneo je svežu krv i treba da nastave da igraju i ‘guraju’ na scenu talente kao Gavrića i Nikolića. Polako se očekuje da priliku dobije Eraković i ‘eksplodira’ Vulić sa sjajnim potencijalom.

Na kraju, Stojković ima dobru sezonu u zelenom dresu.

– Sve ide po planu, imam ugovor još dve godine. Ali u fudbalu je sve moguće. Što se tiče smanjenja plata za mart i april, ona su vrlo minimalna da nije bitno, a najvažnije je da ponovo krenu takmičenja. Poručio je na kraju razgovora za HotSport Stojković.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter