0
Domaći fudbal

FOTO: Eintracht Frankfurt

FILIP KOSTIĆ EKSKLUZIVNO ZA HS: Inter? Prija interesovanje tako velikog tima! Radonja je brži, ali mi smo… Želimo spektakl sa Hrvatima!

Objavljeno: 12.04.20 u 18:45

Jedan od najboljih srpskih fudbalera u Evropi poslednjih godina Filip Kostić govorio je za HotSport o vremenu koje provodi u samoizolaciji zbog pandemije korona virusa, ali i interesovanju Intera, sezoni Ajntrahta, reprezentaciji, Radonjiću, Joviću i Rebiću.

Nećemo pogrešiti ako kažemo da je Filip Kostić poslednje dve godine jedan od najboljih i najbolje ocenjenih igrača Bundeslige. Vihorni krilni napadač je bio motor, snaga Ajntrahta o čemu govore i brojke od 12 postignutih golova i čak 15 asistencija. Nažalost, korona virus je, nadamo se na kratko, zaustavio Kragujevčanina u naletu. Sada se nalazi u samoizolaciji gde trenira i čeka nastavak sezone koji se predviđa za početak maja.

– Nisam navikao na ovakve uslove, jer sam dugo u profesinalnom fudbalu. Vreme provodim uz treninge kod kuće, a kada sam slobodan najčešće gledam TV i naravno telefon – poručuije za HotSport iz Frankfurta, Filip Kostić.

Bundesliga je nekako najbliža nastavku prvenstva ako se pogleda pisanje tamošnjih medija. To nam je uz dozu opreza potvrdilo srpsko levo krilo.

– Da, trenutno je plan takav da se Bundesliga nastavi početkom maja. Mi smo već počeli da treniramo, ruku na srce u grupama. Jedva čekamo nastavak sezone, nadam se samo da se ništa neće promeniti u međuvremenu.

Ajntraht je prošle sezone bio jedan od najvećih evropskih hit timova, ‘gurali’ su dobro na svim frontovima. Penal lutrija u Londonu je bila kriva za to što se ‘orlovi’ iz Frankfurta sa ubitačnim napadom Kostić-Gaćinović-Rebić-Jović nisu plasirali u veliko finale sa Arsenalom u Bakuu.

– Naravno da ostaje žal. Mislim da smo zaslužili finale, ali je penal lutrija presudila da Čelsi ide dalje. Žal je posebno veća kada vidimo da su ‘plavci’ nas eliminisali u polufinalu, a onda lako izašli na kraj sa Arsenalom u finalu – prisetio se Filip Kostić.

Nažalost, ove sezone Ajntraht nije blistao u Bundesligi, u Ligi Evrope jeste, padali su ponovo pojedini evropski velikani, ali je usledio neočekivano težak poraz od Bazela.

– Nažalost nemamo veliki fond igrača, a imali smo dosta pehova sa povredama. Malo je utakmica kada smo bili kompletni. Isti igrači igraju četvrtkom u Ligi Evrope i za vikend u Bundesligi, prejak je to ritam. Zbog toga ekipa beleži lošije rezultate u prvenstvu – rekao je reprezentativac Srbije i onda nastavio o Ligi Evrope:

– Šta da kazem za LE, prošli smo jaku grupu (Arsenal, Standard i Gimaraeš), zatim Salcburg ( prošle godine eliminisali Šahtjor, Inter, Benfiku), a poklekli smo pred najslabijim protivnikom, uz dužno poštovanje Bazelu.

Već smo napisali da je Filip Kostić ove sezone postigao 12 golova za Ajntraht uz fenomenalnih 15 asistencija. Dovoljno da štampa u Italiji i Nemačkoj našeg fudbalera povežu sa slavnim Interom.

– Naravno da mi prija interesovanje Intera. To je veliki klub – kratak i zagonetan je ostao Filip Kostić.

Dobri rezultati Ajntrahta iz prošle sezone ‘krivac’ su za to što su dobri prijatelji Filipa Kostića, Luka Jović i Ante Rebić prešli u Real i Milan. Nema sumnje, nedostaju Filipu i Mijatu koji su ostali u gradu na Majni.

– Fale i to mnogo, sjajno smo funkcionisali i na terenu i van njega – poručio je srpski napadač.

U martu je trebalo da se igra baraž za Evropsko prvenstvo, ali je odložen zbog pandemije korona virusa. Duel sa Norvežanima najverovatnije će se igrati u oktobru u Oslu, a evo kako nekadašnji fudbaler Radničkog iz Kragujevca, Groningena i Štutgarta vidi ‘vikinge’.

– Vidim ih kao ekipu čija snaga leži u domaćem terenu. Šteta je što se igra samo jedna utakmica i to pred njihovim navijačima, ali to će za nas biti motiv više.

Prva zvezda Norvežana je mladi napadač Erling Haland koji se ove zime preselio u Bundesligu iz Salcburga. Filip Kostić nije trošio mnogo reči o momku o kom priča cela fudbalska planeta.

Haland? Preopasan – kratak, ali jasan je bio Kragujevčanin.

Ne pamti se kada je Srbija imala tako dva brza igrača u svom timu kao što su Nemanja Radonjić i on. Na pitanje ko je brži, Filip je odgovorio:

– Mislim da je Radonja brži. Sigurno mogu samo da kažem da samo on i ja dobitna kombinacija za Srbiju po bokovima.

Srbija se 20 godina nije plasirala na Evropsko prvenstvo, a Filip Kostić veruje da ‘orlovi’ mogu i korak više, ne samo da izbore učešće na kontinentalnom šampionatu.

– Mislim da mi možemo korak dalje. Imamo mešovit tim sastavljen od mladih igrača u najboljim fudbalskim godinama i iskusne igrače poput Tadića, Matića i Kolarova.

Plasman na EP doneo bi veliki balkanski klasik između Srbije i Hrvatske, ali Kostić o tome još uvek nije pričao sa dobrim drugom Ante Rebićem.

– Iskreno, nismo još pričali, razlog je taj što se mi još nismo plasirali na Evropsko prvenstvo. Meč sa Hrvatskom bi bio spektakl – poručio je za kraj razgovora za HotSport, Filip Kostić.

FOTO: Ajntraht Frankfurt i FS Srbije

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter