0
Evropske lige

TEMA KORONA NA HS – MILAN RADIN: Šalili smo se da ‘branimo boje Korone’ ali situacija nije naivna, ovde favoriti često padaju! 

Objavljeno: 12.04.20 u 15:53

Klub je preuzeo ime po latinskoj reči, što znači ‘Kruna’, a ovde se dosta dobija od TV prava za budžete, tako da nema dileme da ćemo igrati – rekao je vezista.

Uporan i borben, za ekipu pravo ‘blago’, što je posle odlaska iz Partizana u Aktobe na terenu dokazao Milan Radin. Imao je dobar učinak u Kazahstanu i samo zbog problema sa finansijama preselio se u koronu.

Tamo je takođe standardan u timu sa istim nazivom kao ovaj sloćudni virus, koji je ukočio život, a samim mtim i najvažniju sporednu stvar na svetu – fudbal.

– Malo smo se u početku šalili da mi branimo Koronu, ali nije naivno. Ime je uzeto od latinske reči, što u prevodu znači ‘Kruna’ tako su nama rekli. Tu su još drugovi Miletić i Cecarić,, dva igrača iz Bosne, po jedan iz Hrvatske, Slovenije i Crne Gore. Velika kolonija sa Balkana je u Poljskoj. Manje se viđamo, a tu smo ako nešto zatreba – rekao je Radin za HotSport.

Strah je odavno prevaziđen, a treninzi se odrađuju.

– Svako se snalazi da ostanemo u tonusu i bilo je lakše kada smo na početku mogli da trčimo u parku ili u šumi. sada je zavtvoreno, a kazne su brutalne za eventualni prekršaj. Ovde su ljudi veoma disciplinovani, bez premca.

– Završio je misiju u Partizanu i stigao je poziv za Aziju.

– Bilo mi je dobro u Aktobeu, a onda su zapali u finansijsku krizu, kasnili su sa plaćanjima i onda ih je FIFA kaznila oduzimanjem 12 bodova. Potom su odlazili igrači, ali po svemu su zasluživali da budu u vrhu i nadam se da mogu da se vrate u elitu.

Poziv za selidbu u Evropu je oberučke prihvaćen.

– Potpisao sam do juna 2021. godine, a ovde je takmičenje dobro i često padaju favoriti. Nema pravila, mnogi kiksaju što nije kao u Srbiji gde su Zvezda i Partizan dominantni. Klubovi imaju odlične uslove, stadione, baze, a mnogima odlazak u Evropu nije prioritet.

Da bude zanimljivo, favoriti često ‘padaju’.

– Mi se borimo za opstanak, a za dva kola pobedili smo Krakoviju i Pogon, koji su u samom vrhu. Imaćemo tešku misiju, ali ima još letiri redovna kola, potom plej-aut. Prošlogodišnji šampiion Pjast se godinu dana ranije u poslednjem kolu spasio pobedom kod kuće od ispadanja.

Što se nastavka sezone tiče, čekaju se informacije iz kluba.

– Nemam dileme da će se sezona pre ili kasnije nastaviti, pošto ovde klubovi planiraju budžete od TV prava i sve je na visokom nivou, tako da bi se dobio garantovani novac igraćemo i bez publike.

Na kraju, letnji odmor biće skraćen većini igrača.

– Bavimo se takvim poslom, ovo se dešava i meni nije problem da nema raspusta – poručio je na kraju razgovora za HotSport Radin

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter