0
Evropske lige

FOTO: Twitter

NE IDE MU SE U PENZIJU: Legendarni Bufon ostaje u Juventusu, a fali mu samo jedan meč da sruši rekord!

Objavljeno: 11.04.20 u 18:41

42-godišnji čuvar mreže ne planira da okači kopačke o klin.

Đanluiđi Bufon, golman Juventusa, spreman je da potpiše novi ugovor s klubom iz Torina.

Naime, legendarni Italijan namereva da krene u još jedan pohod na trofej Lige šampiona, a italijanski mediji navode da se očekuje da mu uprava ponudi novi, jednogodšinji ugovor, zbog njegovih godina. Bufon je već prihvatio sporednu ulogu u „staroj dami“ i da bude zamena Vojčeku Šćesnom.

Bufon je u ovom momentu izjednačen sa Paolom Maldinijem sa brojem utakmica u Seriji A (647), a prvenstvo je prekinuto baš u momentu kada je slavni golman mogao da obori rekord nekadašnjeg igrača Milana. On ipak neće postati najstariji igrač u Seriji A svih vremena jer je to Marko Balota koji je 2008. odigrao poslednji meč u Laciju sa 44 godine i 38 dana.

(VIDEO:YouTube/CaptainBlack)

Bufon je ove sezone branio na 11 mečeva i primio devet golova, a tri puta rivali nisu uspeli da zatresu njegovu mrežu. On se prošle sezone, posle godinu dana provedenih u Pari Sen Žermenu vratio u Torinu, a u karijeri je branio još samo za Parmu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter