0
Domaći fudbal

EKSKLUZIVNO ZA HS – ALEKSANDAR MITROVIĆ: O odlasku iz Fulama se priča, ali… Povratak u Partizan je moguć, ali samo pod jednim uslovom! (VIDEO)

Objavljeno: 11.04.20 u 12:10

‘Ovde me cene, a nisam opterećen odlaskom i kada dođe vreme pregovaraću sa klubovima u kojima mogu napredovati, a želja mi je povratak u Premijer ligu’, kaže srpski napadač.

Napadači su kao „suvo zlato“, a deo Londona obojen u crno-bele boje Fulama ima svog idola Aleksandra Mitrovića. Golgeter bez premca u Čempionšipu, koga želi pola Premijer lige, došao je u klub gde je fudbalski „BOG“. Slava bivšeg napadača Partizana, Anderlehta i Njukasla nije opila, već srpski reprezentativac uvek voli nove izazove, da rešeta i dalje mreže rivala, a u ekskluzivnom razgovoru za HotSport otkriva tajne uspeha i šta su mu želje u narednom periodu.

– Iskreno, mi profesionalci smo mnogo dana u karantinu, a ovo je prilika da uživam sa suprugom, sinom i kćerkom i ovaj „prinudni“ odmor ne pada mi teško. Prema klupskom programu odradim trening u obližnjem parku i srećem ljude, ali mnogo ne pratim medije. Poštujem pravila – kaže Mitrović iz Londona koji je postao jedan od svetskih žarišta korona virusa.

Sezona je stala, kada je pogađao mreže i na 34 meča Čempionšipu postigao je 23 pogotka.

– Odlična sezona, a moj moto je odavno poznat i toga se držim – rad i samo rad, uvek dobro odrađen trening, stalno se trudim da budem posvećen obavezama na terenu. Onda golovi dolaze kao nagrada i to je moj posao. Ide dobro, svako ima dobar ili loš dan, ali bitna je suština.

Pored sopstvenog učinka treba pogoditi u centar sa izborom kluba.

– Posle jedne epizode u Njukaslu došao je poziv Fulama. Ambicije su nam se poklopile, video sam da ću imati priliku za novo poglavlje u karijeri, da budem na terenu i igram konstantno.

Veliki udeo u transferu imao je tadašnji menadžer zemljak Slaviša Jokanović.

– Kroz baraž smo ušli u Premijer ligu, a zasluge Jokanovića su velike za moj uspon. Uklopio je ekipu, imao u mene poverenje i njegove zasluge su velike. Stalno se čujemo, a on je sjajan trener i pre svega čovek. Igrao je za velike klubove, učio od sjajnih trenera, ali ima svoju viziju i harizmu. Mogu da istaknem da je jedan od najboljih naših stručnjaka.

Zaslužio je napadač simbol ikone kod navijača.

– Nemam neki poseban nadmika – Mitar. Ovde sam cenjen i veoma srećan. Imam perfektan odnos sa svima u klubu na čelu sa gazdom i ostalim ljudima. Pokazli su poštovanje, a sve uzvraćam na terenu.

Čeka se povratak profesionalnim obavezama u kampu.

– Poslednje saopštenje je da ovako treniramo do 6. maja. Preostalo je još osam mečeva, plus baraž i očekujem nastavak borbe za plasman u ‘elitu’. To nam je cilj i jedna od važnih mojih želja u bliskoj budućnosti.

Kriza drma fudbal i klubove što nije slučaj u Fulamu.

– Finansijski smo veoma stabilni, na tom polju sve je besprekorno, pošto je na čelu bogati vlasnik.

Profit i zarada su deo današnjice u fudbalu, a Mitroviću se ne žuri da menja klub.

– Priča se, mada lično nisam opterećen. Potpisao sam novi ugovor na četiri godine, pa nema razloga da se nešto menjam. I kada dođe do pregovora hoću da izaberem samo klub u kom nam se poklapaju sportske ambicije, a ne po svaku cenu da završim transfer.

Tako je pravi pogodak bio prelazak u Anderleht.

– Veliki klub sa tradicijom i istorijom gde sam se igrački dominirao. Sada imaju probleme, ali to je normalno i očekujem da budu uskoro na pravom putu.

U srcu je Partizan koji je prepoznao njegov ekstra potencijal.

– Partizan je za mene nešto posebno, klub koji mi je mnogo dao i omogućio da ispunim svoje snove. Nema šta, ako se nekada poklope kockice da se vratim, moguće je, pošto sam igrao za najbolji tim samo godinu dana.

Postoji jedan uslov za eventualni novi mandat u Humskoj.

– Samo ako sam fizički spreman i mogu da pružim maksimum, ponovo ću da nosim crno-beli dres. Videćemo…

FOTO: FSS

Pandemija korona virusa odložila je baraž za EP protiv Norveške.

– Vidim da se kao novi termin spominje septembar. Pod komandom novog selektora ušli smo u dobar ritam, navikli se na njegove zahteve i verujem da možemo da prođemo dalje, a onda da čekamo Škotsku ili Izrael.

‘Lomiće’ se „koplja“ u Oslu.

– Šanse su podjednake, mada mislim da posedujemo kvalitet i potrebno iskustvo za ovakve mečeve. Norvežani znaju da budu nezgodni, ali biće to žestoka borba.

Od golgeterskog dvoboja Mitrovic – Haland dosta zavisi ishod.

– Vidi se da Haland poseduje potencijal da bude vrhunski igrač i među najboljim golgeterima. Ide mu dobro, zna da se ubacuje u prostor, fizički deluje dominantno, levonog je što predstavlja problem čuvarima.

Na kraju za Mitrovića su u fokusu pre Norveške klupske obaveze.

– Sledi foto-finiš, dosta bodova je u opticaju i igranje u novim uslovima bez publike. Dosta je nekih predloga da se takmičenja privedu kraju na terenu, što mi svi želimo – poručio je na kraju razgovora za HotSport, Mitrović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter